TILANNEHUONE

Nottinghamille neljän pisteen rangaistus kuluylityksestä

18.03.2024 19:45

Valioliiga

Valioliigan ulkopuolinen riippumaton elin on tuominnut Nottingham Forestille neljän pisteen rangaistuksen kulurajoitusten ylittämisestä.

Valioliigan sääntöjen mukaan seurat saavat tuottaa kolmen vuoden aikana enintään 105 miljoonaa puntaa tappiota. Forestilla tuo raja oli kuitenkin vain 61 miljoonaa puntaa, koska Forest pelasi toissa kauteen asti Mestaruussarjassa. Forest ylitti kyseisen limiitin 34,5 miljoonalla punnalla.

Neljän pisteen vähennys pudottaa Nottinghamin Valioliigassa kolmanneksi viimeiseksi eli ensimmäiseksi putoamisviivan alapuolella olevaksi seuraksi. Eroa viivan päälle Nottinghamin rangaistuksen seurauksena nousseeseen Lutonin on kuitenkin vain yksi piste.

Nottingham tulee todennäköisesti valittamaan päätöksestä. Pistevähennyksiä koskevat valitukset piti alun perin käsitellä ennen Valioliiga-kauden loppua, mutta takaraja on siirretty 24. päivään toukokuuta eli viisi päivää kauden päättymisen jälkeen.

Evertonilta vähennettiin aiemmin tällä kaudella kymmenen sarjapistettä kulurajoitusten ylittämisestä. Valituksen jälkeen rangaistusta lievennettiin kuuteen pisteeseen. Evertonilla on käsittelyssä myös uusi, viime kautta koskeva kuluylitys. Sekin on määrä ratkaista 24. toukokuuta mennessä.

Jukka Röngän mukaan neljän pisteen vähentäminen Nottinghamilta on linjassa Evertonin aiemmin rangaistuksen kanssa.

”Vaikka Forest ei valittaisi tai sen valitus ei muuttaisi tuomiota, Forestilla on edelleen kaikki mahdollisuudet säilyttää sarjapaikkansa. Sheffield Unitedin asema sarjajumbona on todella tukala ja vaikka Burnley voittikin Brentfordin viikonloppuna, sen pelaaminen ei vakuuta. Nottingham muodostaa yhdessä Lutonin, Evertonin ja Brentfordin kanssa ryhmän, josta kolmas todennäköisin putoaja löytyy.”

”Luulin jo Evertonin pelastuneen, mutta sen surkeat tulokset ja kulmana takana odottava mahdollinen uusi pistemenetys heittää Evertonin oikeasti kuilun reunalle. Putoamistaistelusta on joka tapauksessa tulossa todella hyytävä”, Rönkä ennakoi.