Núñez loisti Manchester Cityn kaadossa, Haaland pimennossa

30.07.2022 21:11

Darwin Núñez juhli Liverpoolin 3-1-osumaa esittelemällä tatskojaan. @ AOP

Valioliiga

Liverpoolin 75 miljoonan euro kesäostos Darwin Núñez nousi ottelun sankariksi, kun Liverpool kaatoi kauden perinteisessä avausottelussa Community Shieldissä Manchester Cityn 3-1 (1-0).

Núñez tuli vaihdosta kentillä tunnin pelin jälkeen ja ehti hankkia Liverpoolille ensin rankkarin, jonka Mohamed Salah ampui varmasti sisälle, ja sen jälkeen uruguaylainen puski ottelun lopullisesti ratkaisseen 3-1-osuman lisäajalla. Lisäksi Núñez oli lähellä maalintekoa kahdesti. Ensin hänen laukauksensa osui maalivahti Edersonin päähän ja toisessa huippupaikassa Núñez puski niukasti ohi.

Núñez ja Manchester Cityn kesän kohuostos Erling Braut Haaland olivat kentällä kuin yö ja päivä. Haaland pelasi Cityn avauksessa, mutta oli koko ottelun pahasti pimennossa. Norjalaisella oli suuria vaikeuksia pysyä mukana pelin vauhdissa eikä hän saanut itseään juurikaan pelattavaksi. Tässä syystä pallot Haalandille olivat harvassa.

Haaland sai upotettua lisäajalla pallon maaliin viidestä metristä, mutta pallo oli ennen Haalandille tullutta syöttöä käynyt selvästi päätyrajan väärällä puolella.

Liverpool siirtyi ottelussa johtoon 21 minuutin kohdalla, kun Trent Alexander Arnoldin boxin ulkopuolelta ampuma laukaus upposi Nathan Aken rastan jäänteitä hipoen takanurkkaan. Syötön maaliin antoi Salah.

Cityn tasoitus 70. minuutilla, kun Cityn uusi argentiinalaishyökkääjä Juan Álvarez tuikkasi Liverpoolin maalivahdista Adrianista kimmonnen pallon maalin edestä verkkoon. Liverpool meni uudelleen johtoon Salahin rankkarilla ennen kuin Núñez viimeisteli loppunumerot.

Vaikka Liverpool voitti ottelun 3-1, City hallitsi kenttätapahtumia hienokseltaan. City voitti pallonhallinnan 57-43 ja se loi maaliodotetta 2,36 maalin verran, kun Liverpool teki kolme maalia 2,0 maalin odotteella. Myös huippupaikat City vei nimiinsä 5-4.