TILANNEHUONE

Nuoret lahjakkuudet taas F1-harjoituksiin

04.07.2024 07:12

Formula 1

F2-sarjan brittilahjakkuus Oliver Bearman, 19, ajaa jälleen Haasin F1-autoa kisaviikonlopun ensimmäisissä harjoituksissa. Tällä kertaa ajomahdollisuus annetaan vieläpä kotiyleisön edessä Silverstonessa. Bearman sanoo, että Silverstonen supernopea rata on hänen ehdoton suosikkinsa.

”Se on rata, jolla pääsee käyttämään F1-auton downforcea ja pitoa. Lisäksi tietysti fanit ja se, että kyseessä on kotiratani merkitsevät paljon.”

F1-auton rattiin pääsee Silverstonen harjoituksissa myös Franco Colapinto, 21. Hän on siten ensimmäinen argentiinalainen kuski F1-auton ratissa melkein pariin kymmeneen vuoteen. Colapinto pääsee treenaamaan Williamsin Logan Sargeantin autolla. Argentiinalainen voitti F3-kisan Silverstonessa viime kaudella.

”Tämä on ihan megamahdollisuus. Olen todella iloinen Williamsin luottamuksesta,” Colapinto kiittelee.

Kolmas F1-paikkaa kärkkyvä nuori kuljettaja F1:sten vapaissa harjoituksissa on Jack Doohan, joka kurvaa radalle Pierre Gaslyn Alpinella. Hän testasi ranskalaistallin autoa myös Kanadassa. Hän on tällä hetkellä Alpinen varakuskina.

Lisäksi F2-sarjan kakkonen Isack Hadjar, 19, saa ajovuoron harjoituksissa Red Bull Racingin autolla. Hänelläkin on F1-treenikokemusta viime kaudelta Meksikosta AlphaTaurilla.

Perjantai on Bearmanille ja Colapintolle kiireinen päivä, sillä he ajavat myös oman F2-sarjansa harjoitukset ja aika-ajot. F2-sarjassa Colapinto pitelee F2:ssa viidettä sijaa, Bearman on 14:s.

Onhan noita muitakin lahjakkuuksia ajellut joskus Haasilla testiä…