Nuoret Leijonat avasi MM-kisat 3-1-voitolla Saksasta

26.12.2021 23:25

Joel Määttä iski Suomen 2-1-johto-osuman ja onnittelijoista ei ollut pulaa. @ Pasi Mennander, Suomen Jääkiekkoliitto

Jääkiekko

Suomi aloitti jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnauksen 3-1 (1-0, 1-1,1-0) -voitolla Saksasta.

Antti Pennasen Nuoret Leijonat siirtyi 1–0-johtoon ajassa 12.52, kun Brad Lambert laukoi kiekon Saksan verkkoon. Samuel Helenius auttoi maalissa tekemällä erinomaisen maskin Saksan maalille. Maali korjattiin myöhemmin Heleniuksen osumaksi, sillä tuomaristo katsoi Lambertin laukauksen osuneen Heleniukseen.

Saksa tuli toiseen erään vahvasti ja Luca Munzenberger laukoi ranteella Leevi Meriläisen hanskakäden puolelta tasoitukseen 1–1:een ajassa 23.27. Maali syntyi ylivoimalla, sillä Kasper Simontaival kärsi kaksiminuuttistaan.

Suomi kuittasi kuitenkin Saksan tasoituksen nopeasti ja siirtyi 2–1-johtoon ajassa 27.39, kun Joel Määttä upotti Aleksi Heimosalmen laukauksen paluukiekon Saksan maaliin.

Ottelu alkoi kääntyä lopullisesti Suomelle kolmannessa erässä, kun Ville Koivunen ja Lambert juonivat tekopaikan Heleniukselle, joka ohjasi Koivusen tarkan syötön takatolpalta Saksan verkkoon. Ottelua oli pelattu tuolloin 47.53.

Kisat jatkuvat Suomen osalta maanantaina, jolloin se kohtaa kello 21.00 alkavassa ottelussa Itävallan.