TILANNEHUONE

Nuorille Leijonille voitot MM-harjoitusmatseista

06.08.2022 12:18

Nuorille Leijonille voitot MM-harjoitusmatseista

Aatu Räty iski kaksi maalia USA-ottelussa.©AOP

U20MM

Nuorten Leijonien MM-turnaus Edmontonissa alkaa keskiviikkona ottelulla Latviaa vastaan. Loppuviikosta oli edessä harjoitusottelut Ruotsia ja USA:ta vastaan. Niistä molemmista tuli voitto.

Ruotsi kaatui perjantain vastaisena yönä jatkoajalla maalein 2-1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0). Suomen iski jatkoajalle Samuel Helenius pelikellon näyttäessä 57.16. Voitto-osuman taiteili Joel Määttä, kun jatkoaikaa oli pelattu kolmisen minuuttia. Maalivahti Leevi Meriläinen teki ottelussa 33 torjuntaa.

USA:n Suomi voitti lauantain vastaisena yönä maalein 5-2 (1–2, 3–0, 1–0). Aatu Räty teki ottelussa kaksi osumaa. Maalinteossa onnistuivat myös Kasper Simontaival, Roby Järventie ja Topi Niemelä. Järventien ja Nienmelän osumat tulivat ylivoimalla.

Suomen maalissa torjui Juha Jatkola, jolla oli täysi iltapuhde. Hän teki ottelussa komeat 45 torjuntaa.

”Kaksi kovaa peliä. Ne tekivät meille hyvää. Ymmärretään taas, että täällä on kova vaatimustaso, kova tempo ja kamppailupeli. Lisäksi yksittäisten tilanteiden vaatimustaso on melkein NHL-tasoa, niin hyviä pelaajia täällä on. Kohtahan näistä pelaajista moni pelaakin NHL:ssä”, päävalmentaja Antti Pennanen sanoi liiton haastattelussa.

”Turnauksen ajankohta on erilainen, mutta toistaiseksi sen suhteen ei ole ollut mitään haasteita.”