Nuoret Leijonat voittoon Saksasta

17.08.2022 21:36

Roby Järventie teki tehot 2+2 Saksa-ottelussa.©AOP

U20MM

Suomen Nuoret Leijonat voitti Saksan MM-puolivälieräottelussa maalein 5-2 (3-1,0-1,2-0) ja etenee turnauksessa neljän parhaan joukkoon.

Suomi otti vakuuttavan startin ottelussa. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Suomi johti 1-0. Kasper Simontaival iski johtomaalin Roby Järventien ja Joel Määttän esitöistä. Erän puolivälin jälkeen Roni Hirvonen vei Suomen jo 2-0-johtoon ylivoimalla. Osumasta syöttöpiste merkittiin Simontaipaleelle ja Kasper Puutiolle. Parin minuutin sisään Saksa onnistui kavennuksessa. Bennet Rossmy iski kiekon reppuun ylivoimalla. Vartin pelin jälkeen Saksan Florian Bugl joutui taas antautumaan maalillaan. Järventie onnistui rannelaukauksella ja lukemat Suomelle erätauolla 3-1.

Toisessa erässä Suomi oli puhditon. Koko erässä joukkue teki vain kaksi laukausta maalia kohden. Saksa laukoi puolestaan yhdeksän kertaa. Erän lopulla Brad Lambert otti kaksiminuuttisen ja Saksa onnistui jälleen ylivoimalla. 3-2-kavennus oli Rossmyn toinen maali ottelussa.

Kolmanteen erään Suomi tuli taas vahvasti ja pelasi hyvää ylivoimaa, kun Saksa jäähyili. Järventie iski ottelun 5-2:een erän alussa ylivoimalla ja erän lopulla Määttä vetäisi kiekon sisään taas ylivoimalla. Erän viimeiset minuutit Suomi pelasi alivoimalla Järventien jäähyn aikana. Saksa otti myös maalivahdin pois ja pelasi kahden ylivoimalla. Kavennusta Saksa ei tehnyt. Järventie palkittiin Suomen parhaana pelaajana ja Rossmy puolestaan Saksan parhaana pelaajana.

”Aikainen herätys oli tänään. Hyvä peli silti ja oli olen tyytyväinen. Alusta asti rullasi ja ylivoima oli hyvää. Oli paljon paikkoja ampua ja syöttää. Saksa työskenteli kovaa. Tyydyttiin välillä vähän siihen, että johdetaan. Kaikki päättyi kuitenkin hyvin”, Järventie veti yhteen TV5:n haastattelussa.

”Hyvillä mielin mitali peleihin. Usko kopissa on kovaa.”