Nuori NHL-tulokas teki kolme – Lainekin vedossa

14.03.2022 07:41

Cole Sillinger juhli kolmea maalia sunnuntaina.@AOP

NHL:ssä nuori Columbuksen Cole Sillinger onnistui kypärätempussa, eikä Patrik Lainettakaan polvi ei vaivannut ottelussa Vegasia vastaan. Floridan ottelu venyi rankuille asti.

IHANA NUORISO. Columbus Blue Jackets jatkoi voittojen tiellä isännöidessään Vegas Knightsiä. Voitto tuli tällä kertaa lukemin 6-3 ja oli toinen peräkkäinen. Patrik Laine palasi myös maalintekoon iskemällä ylivoimalla hienon one timerin ja ottelun ensimmäisen osuman vain parin minuutin pelin jälkeen. Se oli suomalaisen 23:s osuma kuluvalla kaudella. Ottelun ehdoton stara oli kuitenkin NHL:n nuorin pelaaja, 18-vuotias Cole Sillinger, joka teki NHL-uransa ensimmäisen kypärätempun. Sillä pääsi myös ottelun ykköstähden paikalle. Sillingerin maaleista yksi tuli ensimmäisessä erässä ja kaksi toisessa. Niissä oli auttamassa joka kerta Oliver Björkstrand. Tanskalainen onnistui kerran myös itse ja veti sitten tehoillaan joukkueen pistetilaston kärkeen. Columbus taistelee yhä pudotuspelipaikasta.

RANKUT. Florida Panthersin ja LA Kingsin välinen koitos venyi aina voittomaalikisaan asti. Siinä Kings oli lopulta onnekkaampi ja vei ottelun 3-2 kotihallissaan. Ottelussa nähtiin kuitenkin tukku suomalaisonnistumisia. Matsin avausmaalin teki ensimmäisen erän alussa Kingsin Rasmus Kupari, jolle osuma oli kauden neljäs. Eetu Luostarinen toi Panthersin 1-1-tasoihin toisen erän alkuminuutilla. Luostarisen kauden yhdeksäs osuma onnistui alivoimalla. Pari minuuttia myöhemmin Aleksander Barkov syötti Floridan 2-1-johto-osuman, jonka viimeisteli Brandon Montour. LA tuli tasoihin Martin Frkin kauden toisella maalilla, joka tuli ylivoimalla.

Barkov onnistui vielä rankuilla, mutta Luostarisen vedon Jonathan Quick torjui. Yhdeksäs vetäjä oli Kingsin Trevor Moore, jonka osuma upposi ja ratkaisi ottelun.

OHITUS. Pittsburgissa Tristan Jarry taiteili 41 torjuntaa ja takasi joukkueelleen 4-2-kotivoiton Carolina Hurricanesista torjuntaprosentilla 95,3. Sebastian Aho kuitenkin ohitti melkein ohittamattoman ja onnistui 2-3-kavennuksessa vanhanaikaistyylisellään Teuvo Teräväisen syötöstä kolmannen erän lopussa. Maali oli Ahon kauden 27:s. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 18 kiekkoa. Carolina voitti Penguinsin iltapäiväottelussa melkein kaikilla muilla mittareilla, myös jäähyissä, paitsi tehdyissä maaleissa. Kasperi Kapanen oli jälleen Penguins-pelipaidassa. Peliminuutteja kertyi reilut kymmenen. Ottelu oli suomalaisen 300:s NHL:ssä.