TILANNEHUONE

Nuori suomalaispakki siirtyy Anaheimiin

20.03.2022 08:51

Nuori suomalaispakki siirtyy Anaheimiin

Urho Vaakanainen siirtyi lauantaina Anaheim Ducksin pelaajaksi.@AOP

NHL

NHL:n Boston Bruins on hankkinut Anaheim Ducksista 28-vuotiaan puolustajan Hampus Lindholmin. Ruotsalaispelaaja oli yksi kuumimmista puolustajanimistä siirtomarkknoilla tällä kaudella, vaikka tehot eivät ole olleet kauden 2017-18 tasoa. Siirto voi toimia hyvänä buusterina. Häntä kaavaillaan Charlie McAvoyn pariksi Bruinsissa. Lindholm pelasi jo yhdeksättä kauttaan Ducksissa. Tällä kaudella hänen tehonsa ovat 5+17.

Suomalaisittain siirto on mielenkiintoinen, koska toiseen suuntaan diilissä matkaa suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen. 23-vuotias pelaaja on pelannut tällä kaudella 15 ottelua Bruinsin paidassa NHL:ssä ja syöttänyt niissä neljä maalia. AHL:n tehot olivat 23 ottelussa 1+7. Viimeiset 13 ottelua Vaakanainen on kuitenkin ollut sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta hän on jo palannut harjoituksiin.

Kaupassa siirtyi Anaheimiin myös puolustaja John Moore,31, sekä ensimmäisen kierroksen varaus 2022 draftissä, toisen kierroksen varaus 2023 draftissä ja toisen kierroksen varaus 2024 draftissä.