TILANNEHUONE

Nuorten MM-kisat päätettiin keskeyttää kokonaan

29.12.2021 23:06

Nuorten MM-kisat päätettiin keskeyttää kokonaan

Suomi pelasi kaksi ottelua ennen kisojen keskeyttämistä.@AOP

Kanadassa pelattavat alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat on päätetty keskeyttää. Kahden viimeisen päivän aikana kisoissa tuli kolme luovutusvoittoa, kun Yhdysvaltojen, Tšekin ja Venäjän joukkueissa tuli positiivisia koronatestituloksia, eikä otteluita päästy pelaamaan. IIHF tiedotti, että tämän hetken vaikea koronatilanne pakotti toimitsijat heti sopeuttamaan toimintatapoja, jotta turnaus olisi pelaajille turvallinen, mutta lopulta siinä ei enää onnistuttu.

U20 MM-turnaus alkoi sunnuntaina 26. joulukuuta, eikä se ehtinyt edetä edes alkulohkon otteluita loppuun. Kisojen oli määrä päättyä 5. tammikuuta pelattavaan finaaliin.

Suomen U20-joukkue pelasi kaksi ottelua. Suomi voitti ensin Saksan 3-1 ja seuraavakasi Itävallan 7-1. Lisäksi Suomi sai 1-0-luovutusvoiton Tšekistä. Suomi oli johtoasemassa lohkossaan.

Viime vuonna mestaruuden voitti Yhdysvallat, Kanada oli kakkonen ja Suomi kolmas. Nuorten MM-kisat on tärkeä paikka pelaajille näyttää omia pelitaitojaan tulevaisuutta varten. Kisojen keskeyttäminen on iso kolaus nuorille kiekkoilijoille.