TILANNEHUONE

Nuorten MM-turnaus kärsii koronatartunnoista

29.12.2021 06:06

Nuorten MM-turnaus kärsii koronatartunnoista

Suomen on tarkoitus keskiviikona kohdata nuorten MM-ottelussa tshekki.@AOP

U20MM

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa Kanadassa odotetaan hermostuneina IIHF:n päätöksiä. USA:n joukkueesta kaksi pelaajaa antoi tiistaina positiivisen koronanäytteen ja nyt mietitään, miten turnaus etenee.

USA ei voinut pelata tiistaina otteluaan Sveitsiä vastaan tartuntojen vuoksi. Sveitsi sai siten ottelusta 1-0-luovutusvoiton. Ensimmäisestä ottelustaan Slovakiaa vastaan sunnuntaina USA otti 3-2-voiton. Suomi kohtasi USA:n harjoitusottelussaan aatonaattona viime viikolla.

Red Deerissä otteluitaan pelaava amerikkalaisjoukkue on kokonaisuudessaan asetettu karanteeniin. Karanteenista vapautuu mahdollisesti kahdella negatiivisella testituloksella.

IIHF:n lääkäriryhmä seuraa tilannetta ja pohtii mitä tehdään seuraavaksi. Koko turnaus ei ole vielä vaarassa, mutta koronatartunnat ovat koko Albertan provinssissa lisääntyneet merkittävästi. Vaikka MM-pelaajat elävät tarkassa koronakuplassa, mikään ei ole varmaa.

Ennen turnauksen alkua koronatartuntoja oli yhdellä suomalaipelaajalla, sveitsiläispelaajalla ja itävaltalasipelaajalla. Lisäksi muun muassa Aatu Räty ei päässyt myöhemmin liittymään Suomen MM-joukkueeseen korona-altistumisensa vuoksi.

Tähän mennessä myös muutama WJC-kisojen työntekijä on antanut positiivisen testituloksen ja he ovat olleet siitä asti karanteenissa.