TILANNEHUONE

NY Rangersin maalivahti on vakuuttava

03.12.2021 19:19

NY Rangersin maalivahti on vakuuttava

Igor Shesterkin on NY Rangersin lahjakas ykkösmaalivahti.@AOP

NHL

New York Rangers on neljän ottelun voittoputkessa. Iso kiitos menestyksestä kuuluu maalitolppien välissä kiekkoja torjuvalle Igor Shesterkinille, 25. Kahdessa viimeisessä ottelussa hän on torjunut yli 30 laukausta per ottelu. Hän saa Madison Square Gardenin huutamaan Iiii Gooor! Amerikkalaistoimittajat ovat arvioineet, että tämä pelaaja pystyy työetiikallaan muuttamaan ottelun kulkua. Hänen kuvaillaan tekevän torjuntoja, jotka ovat pelkkää taikaa.

Ainakin ammattitaitoa ja kylmäpäisyyttä löytyy. Venäläisvahti teki neljän vuoden jatkon Rangersiin tänä syksynä. Sopimus tehtiin jättisummalla, joten seurassa todella tiedettiin mitä hankittiin – ja ovathan Rangers-scoutin silmät tillittäneet häntä jo aiemminkin. Shesterkin on Rangersin varaus vuodelta 2014. Tietenkin myös pelaaja tiesi mitä halusi.

Viimeisellä KHL-kaudellaan 2018-19 Shesterkinin torjuntaprosentti oli lopulta 95,3. Viime kaudella New Yorkissa Shesterkin oli myös vakuuttava. Hän torjui 35 ottelussa 16 voittoa torjuntaprosentilla 91,6. Nyt tilillä on 17 torjuttua ottelua ja niistä 12 suoraa voittoa. Torjuntaprosentti on 93,5. Sillä ollaan kuudentena liigassa. Voi olla, että ottelussa San Jose Sharksia kohtaan nähdään taas taikoja? Ja huudetaan Iiii Gooor.