TILANNEHUONE

Ocon haluaisi Mick Schumacherin Alpinelle

31.08.2022 06:44

Ocon haluaisi Mick Schumacherin Alpinelle

Mick Schumacherilla ja Esteban Oconilla riitti juttua Belgian varikolla.©AOP

Formula 1

Mick Schumacher on yhä edelleen ilman F1-kuljettajan paikkaa ensi kaudelle. Haas ei ole uusinut hänen sopimustaan ja avoimet paikat varikolla alkavat olla vähissä. Vain Williams, AlphaTauri tai Alpine miettivät enää kuskejaan. Lisäksi Schumacherin sopimus Ferrarin kuljettaja-akatemian kanssa saattaa päättyä tämän kauden lopussa. Saksalaisen RTL:n mukaan siitäkin tosin voidaan vielä neuvottella.

Joka tapauksessa Schumacherin ystävä Esteban Ocon ottaisi hänet mielellään parikseen Alpinelle.

Alpinella on paikka auki, koska Fernando Alonso päätti siirtyä Aston Martinille ja seuraajaksi valittu Oscar Piastri ei haluaisi ranskalaistalliin, vaan hänellä on tähtäimessä McLaren. Piastri on keskellä sopimuskiistaa Alpinen kanssa. Hänen asiaansa käsiteltiin maanantaina FIA:n sopimusasioiden osastolla.

”Sanoin tiimin johdolle, että haluaisin ajaa Mick Schumacherin kanssa”, Ocon totesi Belgian GP:n jälkeen RTL:lle.

”Olemme ystäviä ja hän on paljon mielessäni, mutta loppujen lopuksi se on tietysti ylimmän kerroksen päätös, kuka ajaa, enkä minä tiedä, mitä siellä päätetään.”

Alpinen tiedetään olevan erittäin kiinnostunut myös AlphaTaurin Pierre Gaslystä.

Koko F1-sarjaa Schumacherin tilanne kiinnostaa sikäli, että sarjassa toivotaan ajavan ainakin yhden saksalaisen kuskin. Koska Sebastian Vettel lopettaa, olisi Schumacher sarjan ainoa saksalaiskuski.