Ogier kaasutti voittoon – Rovanperä myös palkintopallille

23.10.2022 14:31

Sebastien Ogier ja Bejamin Veillas ajoivat Espanjan rallin voittoon.©AOP

MM-ralli

Kalle Rovanperän kolmas sija varmisti Toyota-tallille kauden valmistajien mestaruuden Espanjan rallissa. Power Stagella Rovanperä oli jälleen vauhdissa ja hän nappasi kolmannen sijan. EK:n voitosta hän jäi kuitenkin 1,8 sekuntia. Rovanperän ralli sujui kokonaisuudessaan hyvin, mutta pieniä hikkoja viikonlopun aikana oli. Sunnuntaina menoa hidasti rengasrikko 17 erikoiskokeella. Maaliin päästyään Rovanperä onnitteli heti talliaan.

”Ei järisyttävä tulos, mutta olemme ajaneet ihan hyviä tuloksia tänä vuonna. Ei tämäkään huono tulos ole. Isot onnittelut koko tiimille”, Rovanperä sanoi rallin maaliviivalla sarjan haastattelussa.

Rallin voittoon ajoi ylivoimaisesti Toyotan ranskalaistaituri Sebastien Ogier. Hän veti pohjat vielä viimeiselle erikoiskokeelle 0,6 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Hyundain Thierry Neuvilleen. Voitto on Ogierin neljäs Espanjassa ja ensimmäinen MM-rallin osakisavoitto kartanlukija Benjamin Veillakselle. Tiimimestaruus on Toyotalle toinen peräkkäinen.

Kolmannesta sijasta Rovanperän kanssa kilpaillut Hyundain virolaiskuski Ott Tänak jäi suomalaista jälkeen lopulta 9,5 sekuntia ja oli rallin neljäs. Tällä kertaa Tänak sätti maalihaastattelussa lähinnä itseään ja omaa ajoaan asfaltilla.

Toyotan seuraava haaste on kauden päättävä Japanin ralli 10.-13. marraskuuta. Toyotan odotetaan pärjäävän kotirallissaan fanaattisen ralliyleisön edessä.

Hyundain Teemu Suninen voitti WRC2-luokan kilpailun.

Lauri Joona varmisti WRC3-luokan mestaruuden Espanjassa. Joonan mestaruuden varmisti voittio Tshekin Jan Cernystä yhdeksällä sekunnilla Kataloniassa.