TILANNEHUONE

Ogier otti heti johdon Monte Carlon rallissa

19.01.2023 22:54

Ogier otti heti johdon Monte Carlon rallissa

Kalle Rovanperä lähti ensimmäisenä matkaan Montessa.©AOP

MM-ralli

Mestaruutta puolustava Toyotan Kalle Rovanperä avasi 2023 rallivuoden aura-autona Monte Carlon Col de Turinin 1 ja Col de Castillon erikoiskokeilla myöhään torstai-iltana. Kahden ensimmäisen erikoiskokeen nopein oli kuitenkin toinen Toyota-kuski, tallin ranskalaistähti ja voittajasuosikki Sebastien Ogier.

Rovanperä oli ensimmäisen erikoiskokeen viides jääden +7,4 sekuntia pätkän nopeimmin ajaneelle tallikaverilleen Ogierille. Rovanperä kommentoi WRC:n haastattelussa, että oli suoritukseensa tyytyväinen, vaikka parannettavaa selvästi jäi.

Toinen erikoiskoe oli rallin pisin pätkä, 24.9 kilometriä. Sillä oli jäinen ja liukas kohta, joka haastoi kuskit. Hyundain Thierry Neuville jysäytti kohdassa penkkaan. Rovanperä suoritti kohdan kunnialla. Hän oli ek:n tuloksissa jälleen viides, mutta jäi +9,7 kärjestä. Rovanperä totesi haastattelussa, että matkalla riitti haastetta liukkauden vuoksi.

Ensimmäistä ralliaan Hyundailla ajanut Esapekka Lappi oli ensimmäisen ek:n kahdeksas. Hän jäi yli kahdeksan sekuntia Ogierin johtoajasta. Lappi kommentoi olleensa ehkä jopa liian varovainen ajossaan. Toisella ek:lla Lappi oli taas kahdeksas. Hän selvitti hyvin liukkaan, mutta jäi silti kärjelle peräti +29,8. Lappi tuntui pettyneeltä. Hän sanoi tienneensä, että matkalla on jäätä ja ajoi osin lähes kävelyvauhtia.

Rallia johtaa torstai-illan jälkeen Toyotan Sebastien Ogier, toisena on Toyotan Elfyn Evans ja kolmantena Fordin Ott Tänak. Rovanperä on viides ja Lappi kahdeksas.

Ralli jatkuu perjantaina kello 10.09 kolmannella erikoiskokeella.