TILANNEHUONE

Ogier painaa kärjessä – Pajari kuudentena

01.06.2024 19:52

Ogier painaa kärjessä – Pajari kuudentena

Sebastien Ogier sanoi nauttivansa ajamisesta Sardiniassa.©RedBull Content Pool

MM-ralli

Sardinian MM-rallin yötauolle jäätiin lauantain kahdeksan ajetun EK:n jälkeen Toyotan Sebastien Ogierin johtaessa menoa. Ogier ajoi pohjat päivän aikana neljälle EK:lle. Hänelle tuli rengasrikko päivän ensimmäisellä EK:lla, mutta viiden renkaan riskitaktiikka ei pettänyt. Ogier sanoi nauttineensa ajamisesta iltapäivällä.

Toisena rallissa on Hyundain Ott Tänak, jota tallin johto kuulemma pyysi jopa himmaamaan päivän aikana. Tänak ajoi pohjat kahdelle EK:lle, mutta valitteli, ettei luottoa autoon oikein ole Sardinian kivipoluilla. Tänak on reilut 17 sekuntia Ogieria jäljessä.

Kolmantena kisassa on Tänakin tallikaveri Dani Sordo. Hän on jäänyt kärjestä kuitenkin yli pari minuuttia.

Toyotan Takamoto Katsuta keskeytti vaihteistovian vuoksi iltapäivän ensimmäisellä pätkällä. Hän oli silloin rallin kolmannella sijalla. Myös MM-sarjaa johtava Thierry Neuville keskeytti rallin ajettuaan Hyundainsa ojaan kahdeksannella EK:lla oman ajovirheensä vuoksi.

Toyotalla kaasutteleva Sami Pajari ajaa upeasti rallin yleiskilpailun kuudennella sijalla, sekä Rally2-luokan ykkösenä. Hän on kiinni myös kuudessa MM-pisteessä.

”Kaikkinensa hyvä, vaikka haastava päivä. Huomenna pitää vain yrittää tsempata”, Pajari sanoi maalissa.

Ralli jatkuu sunnuntaina vielä neljällä erikoiskokeella.

Tuloksia tästä.