TILANNEHUONE

Rovanperälle yksi haaste lisää Kreikkaan

06.09.2023 19:40

Rovanperälle yksi haaste lisää Kreikkaan

Sebastien Ogier ei vettä pelkää. Kreikan rallin sääennuste lupaa sateita.©AOP

MM-ralli

Sebastien Ogier palaa Toyotansa rattiin jälleen Kreikan rallissa. Viimeksi ranskalainen kurvaili MM-rallissa juhannuksena Keniassa ja hän voitti rallin. MM-sarjassa Ogier pitelee viidettä sijaa.

Akropoliksella Ogier on kaasuttanut voittoon kerran urallaan. Se tapahtui vuonna 2011 Citroënilla. Viime kaudella hän ei osallistunut ralliin, mutta 2021 hän oli rallin kolmonen. Tämän kauden tavoite ralliin on kuskilla tiedossa.

”Olen onnistunut voittamaan tämän rallin kerran. Mutta kuten aina kun ajan kilpaa, haluan taistella voitosta”, Ogier painottaa.

Sääennuste lupaa kreikkaan sateista ja sitä myöten liukasta ajosäätä. Rallin erikoiskokeita on jouduttu lyhentämään säähaasteiden vuoksi.

”Kaksi vuotta sitten oli tosi märkää ja mutaista, joten katsotaan mitä tällä kertaa tapahtuu. Tässä rallissa tulee olla koko ajan nopea ja selvitä ilman ongelmia. Tiet ovat kivikkoisia, mikä tekee kisasta rankan renkaille ja autoille.”

Viime kaudella Hyundai otti Kreikassa kolmoisvoiton. Toyotalla rallin ajaa tällä kaudella Ogierin lisäksi, MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä, joka starttaa aura-autona, sekä sarjakakkonen Elfyn Evans.

MM-ralli: Kreikan ralli alkaa torstaina testierikoiskokeella ja illan yleisöerikoiskokeella Ateenassa.