TILANNEHUONE

Ogier voitti – Joonalla ja Hussilla hieno ralli

12.05.2024 16:06

MM-ralli

Toyotan Sebastien Ogier ajoi jo kuudenteen voittoonsa Portugalissa sunnuntaina. Hän on voittanut rallin myös vuosina 2010, 2011, 2013, 2014 ja 2017.  Hän ohitti voitollaan vihdoin Marku Alenin viiden voiton määrän. Voitto Portugalissa on ranskalaiskonkarille lisäksi toinen peräkkäinen ykkösija. Hän voitti myös edellisen Kroatiassa ajetun koitoksen.

Portugalissa Ogier kaahasi voittoon 7,9 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Hyundain Ott Tänakiin. Rallin kolmas oli Hyundain Thierry Neuville.

Toyotalla oli perjantaina vielä kolmoisjohto, mutta Kalle Rovanperän ulosajo ja Takamoto Katsutan tekniset ongelmat lauantaina hyydyttivät tallin huippumenestyksen ja talli menetti tärkeitä tiimipisteitä.

WRC2-luokassa Lauri Joona ja Janni Hussi ajoivat kuitenkin Skodallaan upeasti ja ensimmäistä kertaa podiumille. Kaksikko oli luokan lopputuloksissa kolmas. WRC2-voiton vei Jan Solans Toyotan uudella WRC2-autolla. Skodan irlantilainen Joshua McErlean jäi Solansista vain 3,2 sekuntia. Teemu Suninen ajoi rajusti ulos kauden avauskisassaan viidennellä EK:lla.