TILANNEHUONE

Ogier voitti Meksikossa – Rovanperä vasta neljäs

19.03.2023 21:32

Ogier voitti Meksikossa – Rovanperä vasta neljäs

Sebastien Ogier ja Vincent Landais voittivat myös Monte Carlossa.©AOP

MM-ralli

Meksikon MM-rallin voittoon ajoi sunnuntaina Toyotan Sebastien Ogier. Ranskalainen ajoi viimeisen ajopäivän tarkasti harkiten. Voitto on hänelle seitsemäs Meksikon rallipoluilla. Ogier on voittanut rallin vieläpä neljällä eri automerkillä. Lisäksi Ogier vei nimiinsä Power Stagen ja nousi MM-sarjan kärkeen.

”Auto oli hyvä tänä viikonloppuna ja olen onnellinen voitosta. Omistan tämän voiton hiljattain edesmenneelle ystävälleni, jota ajattelin paljon”, Ogier sanoi WRC:n haastattelussa.

Toiseksi rallissa nousi viimeisellä erikoiskokeella Hyundain Thierry Neuville. Hän jäi voittajalle Power Stagella +2,1 sekuntia ja kokonaistuloksissa 27,5 sekuntia.

Kolmanneksi rallissa ajoi Toyotan Elfyn Evans, joka yritti kaikin tavoin pitää kiinni toisesta sijastaan koko viimeisen päivän. Evansin autosta oli kuitenkin tukivarsi poikki, mikä vaikeutti ajamista ja maksoi lopulta Toyotan tuplavoiton. Neuville oli Evansia nopeampi vain niukalla 0,4 sekunnin erolla.

Neljänneksi ajanut Kalle Rovanperä lähti sunnuntaina jahtaamaan Power Stagen voittoa. Viimeinen ek ei kuitenkaan sujunut toivotusti ja Rovanperä jäi pätkän neljänneksi. Hän keräsi kuitenkin kaksi MM-pinnaa ja on MM-sarjassa Meksikon jälkeen kolmantena. Rovanperä jäi kärjelle lopputuloksissa +1.55,3.

Emil Lindholm ajoi WRC2-luokassa toiseksi. Kokonaistuloksissa hän oli rallin seitsemäs. WRC2:n voiton otti Gus Greensmith.

Tulokset tästä.