TILANNEHUONE

Ogierilla kova johto Meksikossa – Rovanperä yhä neljäs

19.03.2023 06:02

Ogierilla kova johto Meksikossa – Rovanperä yhä neljäs

Sebastien Ogier on voitossa kiinni Meksikossa.©AOP

MM-ralli

Toyotan Sebastien Ogier johtaa Meksikon MM-rallia lauantain jälkeen. Ogier veti pohjat kahdelle erikoiskokeelle päivän aikana ja on kiinni uransa seitsemännessä Meksikon rallin voitossa.

”Onnistuimme ajamaan ihan hyviä aikoja ja lisäämään johtoamme. Hyvä niin. Vielä on edessä yksi tosi pitkä erikoiskoe ja se tarkoittaa, ettei vielä voi rentoutua”, Ogier totesi WRC:n haastattelussa.

EK 15 Ibarilla 2:nen peruuntui Esapekka Lapin mällin vuoksi. Lappi joutui keskeyttämään rallin päivän ensimmäisellä erikoiskokeella ajettuaan Hyundainsa päin sähkötolppaa. Kuskikaksikko selvisi autosta omin voimin pois, mutta tolppa kaatui tien päälle, eikä sitä saatu ajoissa raivattua. Lappi kesekytti rallin kärkipaikalta.

Toisena rallissa on Toyotan Elfyn Evans. Hän on jäänyt ranskalaisesta jo +35,8 sekuntia. Hyundain Thierry Neuville on kolmantena yli 40 sekunnin päässä.

Kalle Rovanperä ajaa Toyotallaan kisassa yhä neljäntenä. Rovanperä oli päivän toiseksi viimeisellä ek:lla kiinni pohja-ajassa, mutta jäi lopulta M-Sport Fordin Ott Tänäkille lyhyellä pätkällä +0,1 sekuntia. Rovanperän rallin pilasi jo perjantai, jolloin hän oli käytännössä usein auraajana. Rovanperän tähtäimessä on sunnuntain Power Stage ja päivän aikana renkaita on säästeltävä myös sille.

Tulokset tästä.

Jännitystä riitti lauantaina….