TILANNEHUONE

Ohjusisku lähellä F1-rataa – kisakin voi olla vaarassa

25.03.2022 19:52

Ohjusisku lähellä F1-rataa – kisakin voi olla vaarassa

Ohjusisku osui lähelle Jeddan F1-rataa Saudi-Arabiassa perjantaina. @AOP

Jeddan kaupunkiin Saudi-Arabiassa on tehty perjantaina ohjusisku. Isku viivästytti F1-sarjan toisten vapaiden harjoitusten alkua, koska F1-pomot kokoontuivat heti pohtimaan, miten menetellään. F1-autot lähtivät kuitenkin lopulta radalle vartin aikataulusta myöhässä.

Isku oli jälleen kohdistettu öljy-yhtiö Aramcon jakelukeskukseen ja osuma aiheutti ison tulipalon. Viime sunnuntaina Jemenin huthikapinalliset tekivät iskun samaan paikkaan. Palaneen haju levisi nyt hetkessä noin 10 kilometrin päässä olevalle F1-radalle. Red Bullin Max Verstappen säikähti varikolla savun haistaessaan, että onko hänen autonsa tulessa? Haju tuli kuitenkin tuulen mukana räjähdyksestä.

Kisapaikalla odotetaan nyt viranomaisten turvaohjeita ja myöhemmin päätetään, miten kisaviikonlopun käy. Viranomainen on jo toiminut. Se on kääntänyt esimerkiksi Jeddan alueella lentävät lentokoneet muille kentille. Jos turvatilanne todetaan uhkaavaksi, saatetaan koko GP vielä perua tältä viikonlopulta.

FIA:n ja F1-sarjan johto, sekä tallipäälliköt ja kuljettajat kokoontuvat läpikäymään asiaa vielä uudelleen tänä iltana.

Paikalla oleva Viaplayn toimittaja Mervi Kallio kertoi tv-lähetyksessä, että kuljettajat eivät haluaisi ajaa kilpaa siellä.

Myöhemmin viranomainen ilmoitti, että kisaviikonloppua voidaan jatkaa, mutta tilannetta seurataan tarkasti.