Oilers jyräsi Coloradon – Rantanen loukkaantui

06.04.2024 07:38

Colorado Avalanche vieraili Edmontonissa, eikä mennyt  hyvin. Oilers otti mahtikotivoiton maalein 6–2 (2–2,2–0,2–0). Voitto toi Oilersille myös pudotuspelipaikan. Coloradon tähtihyökääjä Mikko Rantanen autettiin jäältä pois.

Avauserän Colorado roikkui ottelussa alussa mukana Jonathan Drouinin ja Ross Coltonin maaleilla, mutta sitten Oilersin Connor McDavid sytytti joukkueensa 2–2-tasoituksella ja joukkue viihdytti kotiyleisöä ja teki loput maalit. Onnistujina olivat avauserässä myös Corey Perry toisessa erässä Mattias Ekholm, Evander Kane ja sitten päätöserässä McDavid ja Kane vielä uudelleen. Voitollaan Oilers katkaisi kahden ottelun luisunsa. Leon Draisaitl syötti ottelussa kaksi maalia ja ylitti samalla 100 tehopinnan rajan tällä kaudella.

Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen kerryttivät molemmat pistesaldoaan syöttöpinnoilla. Rantasen peli päättyi kuitenkin toiseen erään, kun Mattias Ekholm jyräsi hänet kaukalon laitaan. Rantanen hoiperteli pois jäältä, eikä palannut.

Alexandar Georgiev teki maalillaan 40 torjuntaa. Colorado on hävinnyt kolmesta viimeisestä kaksi.

Oilersin supertähti McDavidilla on maaleja tehtynä tällä kaudella nyt 31 ja menoillaan on jo kahdeksas yli 30 maalin kausi. Jari Kurrin kymmenen yli 30 maalin kausitilasto, ja Oilersin enkka, on jo uhattuna. McDavid on vasta 27-vuotias ja kausia on yhä paljon jäljellä.

Ukko-Pekka Luukkonen torjui Buffalo Sabresin maalilla 32 kiekkoa ja Sabres voitti kotonaan Philadelphia Flyersin 4–2. Buffalo on voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

NY Rangers voitti vieraissa Detroit Red Wingsin 4–3. Olli Määttä ei pelannut. Hän on ollut sivussa pari viimeistä ottelua.

Seattle Kraken voitti Anaheim Ducksin vieraissa maalein 3–1, mutta pudotuspelit jäävät molemmilta joukkueilta haaveeksi.