TILANNEHUONE

Oilers kyntää syvällä – Koskisesta tehtiin syntipukki

04.01.2022 08:55

Oilers kyntää syvällä – Koskisesta tehtiin syntipukki

Mikko Koskinen pysäytti 24 kiekkoa ottelussa Rangersia vastaan.@AOP

NHL

Maanantain NHL-kierros kärsi taas koronasta, kun Carolina-Toronto ja Minnesota-Ottawa -otteluparit siirrettiin tulevaisuuteen. Yksi kanadalaisjoukkue pääsi kuitenkin vauhtiin, kun Edmonton Oilers luisteli Madison Square Gardenin jäälle New Yorkissa kohtaamaan Rangersin. Peli ei mennyt Oilersin käsikirjoituksen mukaan. Rangers voitti 4-1.

Oilersin maailmanluokan tähtihyökkääjät Connor McDavid ja Leon Draisaitl pidettiin tiukasti poissa maalinteosta. McDavid sai tehtyä seitsemän laukausta maalia kohden ja Draisaitl peräti vain kaksi. Oilers-koutsi Dave Tippett ei ollut tyytyväinen myöskään Mikko Koskisen suoritukseen joukkueen maalilla. Otteluasetelmaa ei parantanut Koskisen kaksi minuuttinen rangaistus ottelun alussa pelin viivyttämisestä. Tippett tölväisi lehdistölle pelin jälkeen, ettei maalivahti ollut heillä hyvä illan pelissä. Koskinen teki ottelussa 24 torjuntaa. Se näyttää tietysti tehottomalta, kun juuri koronalistalta selvinnyt Rangersin maalivahti Alexandar Georgijev pysäytti Rangersin päässä 33 kiekkoa. Koskisen tilasto näyttää häviötä viidessä viimeisessä ottelussa. Mutta Koskinen on kuitenkin huippuvahti. Erikoista.

Kanadalaislehdistössä on jo jonkin aikaa pohdittu korjausliikkeitä Oilersin menoon, kaikkea on keksitty. Uusi maalivahti on monissa arvioissa jo kärkiasemassa. Ehkä puolustuksellekin voisi tehdä jotain.