Oilers pudotuspeleihin – Coloradolle taas tappio

23.04.2022 07:54

Evander Kane iski kolme maalia Coloradon verkkoon.@AOP

Edmonton Oilers voitti Colorado Avalanchen perjantaina kotonaan maalein 6-3. Mahtivoitto takasi joukkueelle pudotuspelipaikan. Oilersin tähti oli kohupelaaja Evander Kane, joka teki kypärätempun. Lisäksi hän syötti vielä yhden. Temppu on Kanen NHL-uran neljäs. Connor McDavid oli syöttämässä maaleista kahta. Oilers onnistui muutenkin. Toisessa erässä se ei antautunut edes 5-3-alivoimalla. Edmontonin kausi on ollut todellinen vuoristorata. Sen perusteella pudotuspelipaikasta voi jopa hieman hämmästyä.

Oilersin Jesse Puljujärvi ja Coloradon Mikko Rantanen olivat sivussa ottelusta sairauden vuoksi. Rantanen oli sivussa jo joukkueen edellisestä matsista Seattlea vastaan. Artturi Lehkoselle merkittiin ottelussa kaksiminuuttinen kolmannen erän lopulla. Lehkosella oli nahina Evander Kanen kanssa, josta molemmat istahtivat jäähypenkille.

Coloradon valmistautuminen pudotuspeleihin virittyy syöksylaskulla. Tappio oli sen kolmas peräkkäinen. Avalanchen kakkosveskari Pavel Francouz sai lisäksi vaihtopenkillä kiekon kasvoihinsa. Jälki oli pahaa. Pelikunto sunnuntaksi Winnipegiä vastaan on epävarmaa.

MUUTA: Kirill Kaprizov on ensimmäinen Minnesotan pelaaja yli sadalla pinnalla kaudessa. Kaprizov teki ottelussa Krakenia vastaan tehot 1+3 ja pistesaldo on 45+56=101. Wild voitti Seattlen 6-3. Wildin Kevin Fiala syötti ottelussa huikeat viisi maalia. Sekin on joukkueennätys.