Oilers-stara ratkaisi jättipitkän ottelun Dallasissa

24.05.2024 07:41

Läntisen konferenssin finaalisarja Dallas Starsin ja Edmonton Oilersin välillä alkoi superpitkällä ottelulla, joka venyi toiselle jatkoajalle 2–2-tasatilanteessa. Ottelun ratkaisi lopulta Oilersin tähti Connor McDavid heti toisen jatkoerän alussa. Oilers voitti ottelun Dallasissa maalein 3–1 (0–0,2–1,0–1,1–0).

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisen erän alussa Oilers meni 2–0-johtoon Leon Draisaitl’n ja Zach Hymanin maaleilla. Dallas kavensi 1–2:een heti perään Tyler Seguinin osumalla. Seguin myös tasoitti ottelun kolmannessa erässä 2–2:een.

Oilersin maalilla Stuart Skinner torjui yhteensä 31 kiekkoa ja Dallasin Jake Oettingerin hanskaan tarttui 35 kiekkoa. Jatkoilla Oettinger onnistui parissa paraatitorjunnassa ja piti joukkuettaan niillä vauhdissa.

Connor McDavidin pisteputki venyi ratkaisumaalilla jo 13 ottelun pituiseksi. Ratkaisumaali tuli, kun toista jatkoerää oli pelattu vain puoliminuuttia.

Dallas pelasi yhä ilman loukkaantunutta Roope Hintziä. Hyökkääjän paluulle ei ole kerrottu aikataulua. Puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell laukoivat molemmat ottelussa kahdesti.

Ottelusarja jatkuu sunnuntain vastaisena yönä kakkosmatsilla ja edelleen Dallasissa.