TILANNEHUONE

Oilersin Koskinen ja Puljujärvi tähdistöön – Kotkaniemi telottiin

29.03.2022 09:09

Oilersin Koskinen ja Puljujärvi tähdistöön – Kotkaniemi telottiin

Mikko Koskinen teki 31 torjuntaa maanantai-illan ottelussa.@AOP

NHL

Oilersin maalivahti Mikko Koskisen peli yski pahasti viikonloppuna ottelussa Carlgary Flamesia vastaan. 12 laukauksesta maaliin pujahti viisi ja lopulta veskari otettiin vaihtoon. Peli päättyi 9-5. Maanantaina Koskinen oli jälleen vartiovuorossa, kun Arizona Coyotes tuli kylään. Vain yksi kiekko pääsi Koskisen ohi ja tällä kertaa hän pysäytti yhteensä 31 yritystä.  Oilers teki kaksi maalia ekassa, kolme tokassa ja yhden vikassa erässä. Kotivoitto tuli numeroin 6-1.

”Halusimme todella korjata edellisen. Lauantain peli oli nolo suoritus ja mielestäni saimme nyt juuri sen tuloksen mitä halusimme”, Koskinen totesi medioille ottelun jälkeen.

”Eikä pelkästään tulos, vaan myös se, miten pelasimme. Ei tullut yhtään ylivoimahyökkäyksiä ja pelasimme muutenkin hyvin. Se oli tärkeää, tietysti pisteiden ohella.

Coyotes putosi tappiollaan käytännössä kevään peleistä. Yksi sen asian naulaajista oli Jesse Puljujärvi kahdella syötöllään. Puljujärvi auttoi Connor McDavidia ottelun ensimmäisessä osumassa ja Leon Draisaitlia ottelun viimeisessä osumassa. Puljujärven tehot ovat nyt 12+21. Seitsemässä viimeisessä laituri on tehnyt viisi syöttöpistettä.

Koskinen ja Puljujärvi nimettiin myös ottelun tähdistöön. Ykköstähden vei Ryan McLeod tehoillaan 2+1. Oilersin jäähykunigas oli Evander Kane, joka istui yhteensä kahdeksan minuuttia jäähyboxissa.

TELONTA: Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Sebastian Aho teki mallikkaan alivoimamaalin Washington Capitalsia vastaan. Katso tästä. Teuvo Terävainen auttoi osumassa. Teräväinen keräsi muuten tehot 1+1. Myös Jesperi Kotkaniemi keräsi tililleen syöttöpisteen. Hän loukkaantui ottelun viimeisillä sekunneilla. Capsin Lars Eller taklasi hänet lujaa ja täysin turhaan. Kotkaniemi piti auttaa jäältä pois, koska hän ei pystynyt laittamaan painoa jalalleen. Edessä lienee huilia. Carolina johtaa itäistä konferenssia pisteen erolla Floridaan.

MUUTA: Kevin Lankinen teki 31 torjuntaa Chicagon ottelussa Buffaloa vastaan. Buffalo-puolustaja Henri Jokiharjulle merkattiin syöttöpiste. Sabres voitti Chicagossa maalein 6-5. St.Louis Bluesin Ville Husso torjui 35 kiekkoa ottelussa Vancouveria vastaan. Blues voitti kotonaan 4-1. Vancouverin Juho Lammikko sai syöttöpisteen joukkueensa ainoasta osumasta, jonka teki Brad Hunt.