Oilersin tähti huikeaan syöttölukemaan

16.04.2024 07:09

Edmonton Oilersin tähtihyökkääjä Connor McDavid viiletti jälleen joukkueensa mukana ottelussa San Jose Sharksia vastaan kolmen ottelun loukkaantumishuilin jälkeen. Pelivire oli kunnossa. McDavid viimeisteli ottelussa yhden maalin ja syötti yhden.

Samalla hän saavutti 100 syöttöpinnan rajan tällä kaudella. Hän on neljäs pelaaja NHL-historiassa, joka on ylittänyt sadan syöttöpinnan rajan kaudessa. Aiemmin saavutukseen ovat yltäneet Wayne Gretzky, Mario Lemieux ja Bobby Orr.

McDavidin sadas syöttöpinna tuli toisen erän loppupuolella, kun hän syötti Zach Hymanin maalin.

Edmonton lyttäsi Sharksin kotihallissan maalein 9–2. Oilers teki kaikki maalinsa kahdessa ensimmäisessä erässä. Sharksille osuivat toisen erän alkajaisiksi Danil Gushchin, 22, jolle NHL-ottelu oli kauden toinen ja maali ensimmäinen, sekä kolmannen erän ainoalla maalilla Fabian Zetterlund 2–9-kavennuksella. Sitä oli kakkossyöttämässä Mikael Granlund, joka on syöttänyt nyt 47 maalia tällä kaudella.