TILANNEHUONE

Edmonton Oilersin ylivoima on ihan musertavaa

23.11.2021 19:05

Edmonton Oilersin ylivoima on ihan musertavaa

Edmonton Oilers osaa käyttää erikoistilanteet hyväkseen. @AOP

Jääkiekko

NHL:n Dallas Starsilla on edessään tiistai-iltana jättimäinen vastus, Edmonton Oilers, Läntisen konferenssin kakkonen. Kanadalaisjoukkue on vireessä. Kymmenestä viimeisestä ottelustaan Oilers on voittanut seitsemän. Viikonloppuna kaatui Chicago.

Oilers tunnetaan kadehdittavan hyvin toimivasta erikoistilannepelaamisestaan. Oilersin alivoima on liigan toiseksi tehokkainta 39,6% ja ylivoima tehokkainta 88,8%. Joukkueen valmennusvaljakko on moneen otteeseen saanut kysyjille selittää syitä tähän. Ilosanoma kuuluu, että tehokas yli- ja alivoima on tulosta tinkimättömästä työetiikasta, taidosta, sekä siitä, että pelaajat tuntevat toisensa tekemiset jäällä erittäin hyvin.

On Edmontonilla yksittäisiäkin pelotteita. Leon Draisaitl on liigan pistekärki. Hän on tehnyt 17 ottelussa tehot 18+17. Wau. Eikä kapteeni Connor McDavid jää paljon jälkeen 12+20 tilastollaan. Kaksikko pelaa eri ketjussa, mutta on heitä nähty taiteilemassa tarvittaessa yhdessäkin.

Dallasissa tiedetään, että Oilers jyrää erikoistilanteilla. Mutta osataan sitä Teksasissakin. Lauantaina suomalaistykittäjä Roope Hintz täräytti St. Louisia vastaan kaksi alivoimamaalia ja kirjautti nimensä seurahistoriaan. Oilersin osaamisalueet on aivan varmasti teroitettu Stars-pelaajien mieliin. Niihin vastaamista sirkusyleisö illalla odottaa.