TILANNEHUONE

Ojala käveli uuden Suomen ennätyksen

24.07.2022 19:05

Yleisurheilun MM

Italian Massimo Stano vei miesten 35 kilometerin kävelyn MM-kullan sunnuntaina Eugenessa. Stano käveli matkan maailmanennätysaikaan 2.23.14. Hopealle käveli Japanin Masatora Kawano ajalla 2.23.15. Ruotsin Perseus Karlström oli kolmas ajalla 2.23.44. Hän otti kisoissa kaksi pronssia.

Suomen Aleksi Ojala saavutti tavoitteensa. Hän taittoi matkan SE-aikaan 2.28.22 ja oli sillä upeasti kilpailun 13:s. Hän paransi omaa ennätystään noin kolmella minuutilla. Ojala sai matkalla kaksi varoitusta.

”Monen vaikean vuoden jälkeen tämä tuntuu hyvältä. Arvokisoissa ensimmäistä kertaa kunnon onnistuminen. Se valaa uskoa, että tässä on mahdollisuuksia vielä johonkin”, Ojala sanoi Ylen haastattelussa.

Aku Partasen varoitustili tuli täyteen ja kisa jäi kesken. Partanen oli kärsimässä varikolla 3,5 minuutin paussia, kun hän sai kuulla, että tilille oli merkitty neljäskin varoitus ja matkanteko päättyi siihen.

”Suoraan sanottuna ottaa aika lailla päähän. Olen ollut hyvässä kunnossa, nyt jäi sellainen kuva, etten päässyt sitä näyttämään”, Partanen harmitteli Ylen haastatelussa.