Olipa show – Barkov tuikki rätisevässä matsissa

09.05.2024 07:17

Florida Panthers korjasi lukemia edukseen toisessa pudotuspelisarjan ottelussa Boston Bruinsia vastaan. Florida voitti kotonaan pienen takaa-ajon jälkeen peräti maalein 6–1(0–1,3–0,3–0). Voitto on isonumeroisin Panthersille sen seurahistoriassa.

Panthers-kapteeni Aleksander Barkov teki kaksi joukkueensa maaleista ja syötti kaksi. Ottelu jää historiaan kuitenkin erityisen hurjien jäähynumeroiden ja tappeluiden vuoksi.

Näyttävin taistelu käytiin Floridan Matthew Tkachukin ja Bostonin David Pastrnakin välillä, josta sovittiin etukäteen ja jossa lopulta kolme tuomaria oli jäänpinnassa erottamassa tähtipelaajia toisistaan. Pastrnak selitti ottelun jälkeen, että hän ei ole kokenut tappelija jäällä, mutta yritti nyt saada muutaman iskun läpi. Molemmat pelaajat lähtivät suihkuun. Ottelussa myös 10 muuta pelaajaa häipyi kentältä etuajassa.

”Pientä tunteiden läikkymistä, mutta pelissä on tunnetta”, Bostonin luotsi Jim Montgomery totesi lehdistölle.

Ottelun avausmaalin ja Bostonin päivän ainoan iski Charlie Coyle avauserässä. Florida jyräsi lopun matsia massiivisesti. Toisen erän ensimmäisen 16 minuutin aikana Boston ei saanut maalia kohden edes yhtään laukausta.

Aleksander Barkov maalasi ensin toisen erän puolivälissä 2–1:een ja sitten kolmannen erän puolivälissä ylivoimalla 5–1:een. Lisäksi hän syötti kaksi maalia. Barkovin pinnatilin playoff-saldo on näyttää lukuja 4+6.

Myös Eetu Luostarinen onnistui ja Barkovin syötöstä kolmannen erän toisella minuutilla. Osuma oli hänelle kauden ensimmäinen pudotuspelimaali. Se siirsi lukemat 4–1:een. Lisäksi Anton Lundellkin kampesi tehoille syöttämällä Gustav Forslingin 3–1-osuman toisen erän lopulla. Muut joukkueen maalit viimeisteli Steven Lorentz 1–1 ja Brandon Montour 6–1 alivoimalla Barkovin syötöstä.

Sergei Bobrovsky torjui 14 kiekkoa. Jeremy Swayman vedettiin Bruins-maalilta reilun 41 minuutin, 19 torjunnan ja neljän maalin jälkeen. Loppupelin torjui Linus Ullmark ja hän teki kahdeksan torjuntaa, mutta päästi kaksi.

Taklaussaldo oli ottelussa huima. Panthers rusikoi 76 taklausta ja Bruins 70. Jäähyminuutteja ottelussa kertyi yhteensä 158.

Ottelusarja on nyt tasan 1–1 ja jatkuu perjantaina Bostonissa.

Barkovin toinen…

Vancouver Canucks voitti Edmonton Oilersin sarjan ensimmäisessä ottelussa 5–2 ja johtaa nyt sarjaa 1–0. Ottelun voittomaalin teki Conor Garland ottelun loppupuolella. Sitä oli syöttämässä Vancouverin tehomies Dakota Joshua, jonka pinnat ottelussa olivat 1+2. Sarjan seuraava ottelu pelataan lauantaina.