TILANNEHUONE

Olli Jokinen innoissaan Toni Lydmanista

27.05.2022 16:52

Olli Jokinen innoissaan Toni Lydmanista

Jukuri-pelaajia valmentaa jatkossa myös kokenut Toni Lydman.@AOP

Liiga

Kokenut ex-jääkiekkoilija Toni Lydman, 44, on ensi kaudella mukana Liigan Jukurien valmennustiimissä. Lydman tulee vastaamaan yhdessä Vesan Surenkinin kanssa puolustus- ja alivoimapelistä.

Lydman pelasi urallaan puolustajan paikalla. Hän tahkosi 12 kautta NHL:ssä. Lisäksi hän on auttanut edustanut Suomea useissa arvokisoissa. Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen näkee, että Lydman voi antaa sellaisia neuvoja, joilla pelaajat kehittyvät.

”Tonilla on hieman eri näkökulma pelaamiseen, ja hän tulee olemaan iso apu, kun haluamme kehittää kokonaisvaltaista pelaamistamme. Minulla on todella vahva tunne, että hän on erinomainen lisä tiimiimme nimenomaan erilaisen taustansa sekä vahvan näkemyksensä myötä, miten viisikko- ja yksilötasolla pitäisi pelata”, Jokinen toteaa seuran haastattelussa.

”Kauden päätyttyä hän on jo ehtinyt analysoimaan ja käymään meidän peliämme läpi, missä sitä pitäisi parantaa. Hän on antanut jo nyt kymmenkunta sellaista vinkkiä, jotka eivät tulleet itselläni mieleenkään. Vaikka hän ei ole ollut vielä päivääkään töissä meidän tiimissä, on hän jo nyt laajentanut minun näkemystäni. Sen myötä olemme alkaneet hahmottaa entistä selkeämmin, missä meidän pitää parantaa ensi kaudelle”, Jokinen hehkuttaa.