Ottelu ilman maaleja, Kane Oilers-paidassa ja Husso voimaton

30.01.2022 10:46

Lauantain NHL-kierroksella nähtiin onnistumisia, haparointia ja jopa ihmeellisiä lopputuloksia. Siis NHL:ää parhaimmillaan.

OUTOUS. Vancouver Canucks kohtasi vieraspelissään lauantaina Galgary Flamesin. Ottelu oli vähintäänkin outo NHL-silmin katsottuna. Siinä ei tehty yhtäkään maalia varsinaisella peliajalla. Flames voitti 1-0 jatkoajalla. Johnny Gaudreau osui, kun jatkoa oli pelattu 29 sekuntia. Canucks-päävalmentaja veti pelin yhteen kuvaavasti sanomalla, että joukkue pelasi kuin juoksuhiekassa koko peliajan. Canucks teki yhteensä vain 15 laukausta kohti maalia. Calgary tuplasi luvun, se teki niitä 32. Flames on voittanut luvuin 1-0 viimeksi vuonna 2012.

OHO. Lauantai-ilta ei ollut Ville Husson ilta. St.Louis Blues taipui kotonaan 1-4 Winnipeg Jetsille. Husso teki ottelussa 20 torjuntaa, mutta vastustaja käytti hyväkseen heti ne muutamat hetket kun Blues-veskari ei ollut parhaimmillaan. Jetsin tehomies oli Paul Statsny kahdella maalillaan.

MAALISADE. Edmontoniin juuri siirtynyt kohupelaaja Evander Kane pelasi ensimmäisen ottelunsa Oilers-paidassa lauantaina Montrealia vastaan. Kane pelasi ykkösketjussa Connor McDavidin ja Kailer Yamamoton kanssa ja onnistui heti 11 minuutin pelin jälkeen maalinteossa. Oilers löi lopulta liigajumbo Canadiensin peräti 7-2. Oilersin pelaajista kahden maalin iltaa juhli Zach Hyman ja Leon Draisaitl. Voitto oli Edmontonin neljäs peräkkäinen.

TÄHTI. Antti Raanta pelasi Carolina Hurricanesin maalilla ottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Raanta valittiin ottelun ykköstähdeksi. Hän teki 24 torjuntaa ja varmisti niillä Carolinan 2-1-voiton. Ottelu oli Raannan ensimmäinen sitten uuden vuoden. Ottelussa tehtiin maaleja vain ensimmäisessä erässä. Suomalaiskenttäpelaajista tehoille ylisi Devilsin Janne Kuokkanen, joka oli syöttämässä joukkueensa 1-2-kavennusta erän lopulla.

VOITTO. Philadelphia Flyers otti ensimmäisen voittonsa 13 otteluun, voittamalla vieraansa LA Kingsin jatkoajalla maalein 4-3. Rasmus Ristolaiselle merkittiin syöttöpiste ottelun 1-0 avausosumaan jonka teki Flyersille Gerry Mayhew. Flyersin tähti oli Cam Atkinson kahdella maalillaan. Hän sanoi ottelun jälkeen olevansa lopen kyllästynyt häviämään.