Ottelusarja seuraavaksi katkolla Carolinalle

10.05.2023 06:28

Jesperi Kotkaniemi keräsi kolmosottelussa syöttöpisteen.©AOP

Carolina Hurricanes ajoi New Jersey Devilsin ahtaalle joukkueiden puodotuspelisarjan neljännessä ottelussa. Carolina voitti Newarkissa maalein 6–1 (1-1,5-0,0-0) ja johtaa nyt sarjaa 3–1.

Carolina pelasi maalirikkaan toisen erän viimeistellen siinä peräti viisi maalia, mutta joutui ottelun alussa kuitenkin takaa-ajajaksi, kun Devilsin Jack Hughes teki Timo Meierin avustamana ottelun avausmaalin sen toisella minuutilla. Martin Necas toi Carolinan tasoihin erän lopulla.

Toisen erän alussa Necas iski uudelleen ja vei Carolinan 2–1-johtoon. Sen jälkeen osuivat myös Brett Pesce 3–1, Jesper Fast 4–1 ja Brent Burns 5–1, jonka osumaa syötti Jesperi Kotkaniemi. Loppulukemat 6–1 viimeisteli Canesin Jordan Martinook ottelun viimeisellä minuutilla. Hän myös syötti ottelussa kaksi maalia ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Devilsin veskarit pelasivat ottelun melkein puoliksi. Vitec Vanecek torjui 12 ja päästi viisi. Akira Schmid torjui 10 ja päästi yhden. Canesin maalilla Frederik Andersen torjui 21 kertaa.

Carolinan Jesse Puljujärvi ei mahtunut kokoonpanoon. Hänen paikkansa vei AHL:stä pudotuspeleihin  nostettu MacKenzie MacEachern.

Devilsin Erik Haula ei päässyt tehoille. Hän istui kaksi kahden minuutin jäähyä ottelussa.

Tappiollaan Devils on selkä nyt seinää vasten. Carolina voi ratkaista sarjan torstaiyön ottelussa. Se on tähän mennessä tehnyt sarjassa jo 17 maalia.