Ottelussa peräti 14 maalia – Colorado otti johtopaikan

01.06.2022 07:00

Mikko Koskinen tuli vaihdosta kentälle.@AOP

Colorado Avalanchen ja Edmonton Oilersin välinen ensimmäinen konferenssifinaaliottelu oli aivan käsittämätön maalijuhla. Ottelussa tehtiin yhteensä 14 maalia. Coloradon suomalaiset osallistuivat maalibileisiin. Mikko Rantanen iski Coloradolle 5-3-johto-osuman ja maalia oli syöttämässä Artturi Lehkonen. Colorado voitti ottelun lopulta 8-6. Gabriel Landeskog laittoi kiekon vielä viimeisellä minuutilla vielä tyhjiin.

Avalanchen tehokkaimmat olivat J.T. Compher kahdella maalillaan, ottelun ykköstähti Cale Makar tehoillaan 1+2, sekä Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog, jotka kaikki tekivät yhden ja syöttivät yhden.

Oilersin tähti Connor McDavid teki yhden ja syötti kaksi, lisäksi Evander Kane ja Ryan Nugent-Hopkins tekivät yhden maalin ja yhden syötön ottelussa.

Maalivahdit olivat ottelussa kovilla. Avalanche menetti toisessa erässä huippuveskarinsa, kun Darcy Kuemper loukkaantui. Kuemper ehti torjua 18 kertaa. Ottelun torjui loppuun Pavel Francouz. Hän teki 18 torjuntaa. Myös Oilers vaihtoi maalivahtia. Mike Smithin urakka oli ohi myös toisessa erässä ja kuuden päästetyn maalin jälkeen. Tilalle tolppien väliin tuli Mikko Koskinen, joka teki loppuottelussa 20 torjuntaa.

Colorado johtaa sarjaa 1-0. Seuraava ottelu pelataan perjantaina.