TILANNEHUONE

Paikkansa menettäneelle F1-kuskille testisauma Haasilla

22.08.2022 15:54

Paikkansa menettäneelle F1-kuskille testisauma Haasilla

Antonio Giovinazzi pääsee Haasin F1-auton rattiin syksyllä.

Formula 1

Antonio Giovinazzi, 28, menetti viime kauden päätteeksi F1-kuskin penkkinsä Alfa Romeolla kiinalaislupaus Guanyu Zhoulle. Vastenhakoisesti italialaiskuski hyväksyi kohtalonsa ja vaihtoi lopulta Formula E -sarjaan ja Dragon-Penske Autosportin auton rattiin.

Hän on kuitenkin osa Ferrarin kuljettajaryhmää ja Ferrari on pyytänyt Haasia antamaan kuskille ajoaikaa tämän kauden uudella F1-autolla. Giovinazzi saa ajaa Haasilla Monzassa 9. syyskuuta ja Austinissa 21. lokakuuta ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Tilaa auton penkillä antavat vuoroin Kevin Magnussen ja Mick Schumacher.

Giovinazzin ajokierrokset tulevat hyvään saumaan hänen kannaltaan, sillä Mick Schumacherilla ei ole vielä jatkosopimusta talliin.

”Olen niin iloinen, että saan mahdollisuuden ajaa taas virallisissa F1-harjoituksissa. Simulaattorin lisäksi on aina tärkeää testata myös oikeaa autoa. Tämä on mahdollisuus tutustua uuden sukupolven autoon. Ajaminen on myös paras tapa pitää itsensä valmiina, jos vaikka tulisi kutsu varakuskiksi”, Giovinazzi miettii Motorsportin haastettelussa.