Panthers ja Wild mätti maaleja, Hintz valopilkkuna

15.01.2022 09:09

Roope Hintz teki Dallasin ainoan osuman Floridassa perjantaina.@AOP

Florida Panthers nuiji Dallas Starsin maalijuhlissaan osumin 7-1. Sam Bennett teki ottelussa hattutempun ja syötti vielä yhden päälle. Jonathan Huberdeau puolestaan teki yhden ja syötti kolme osumaa. Suomalaisillekin tuli tehomerkintöjä. Aleksander Barkov syötti Carter Verhaeghen 3-0-osuman ja Anton Lundell oli syöttämässä Bennettin 5-0-ylivoimavetoa. Starsin 6-1-kavennus tuli ottelun kolmannen erän alussa, kun Roope Hintz osui Esa Lindellin syötöstä, mutta Dallas ei todellakaan päässyt peliin mukaan missään vaiheessa. Panthers näytti, että sen kotiluolassa on todella vaikeaa voittaa. Dallasin päävalmentaja Rick Bowness perään kuulutti joukkueeltaan ottelun jälkeen erityisesti taistelutahtoa. Myös vieraspelitaitoa pitäisi hioa. Dallasin numerot siinä ovat 4-11-1.

Myös Anaheim Ducks sai kyytiä Minnesotassa. Wild oli levännyt kuusi päivää ja se näkyi. Joukkue mätti seitsemän osumaa Anaheimin verkkoon ja voitti kotihallissaan lopulta lukemin 7-3. Wild oli erityisen liekeissä kolmannessa erässä, jossa se mätti neljä osumaa. Wild-maalivahti Kaapo Kähkönen taiteili fantastiset 39 torjuntaa. Voitto oli joukkueen kymmenes peräkkäinen Ducksista.

Colorado Avalanche joutui yllättäen ahtaalle ottelussa Arizona Coyotesia vastaan. Avalanchen 13 peräkkäinen kotivoitto tuli vasta rankkareilla lukemin 4-3. Mikko Rantaselle merkittiin ottelun avausmaali reilun neljän minuutin peliajan jälkeen. Rantanen oli myös ottelun kolmostähti.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights -ottelu oli peruutettu.