TILANNEHUONE

Panthers lyttäsi Tampan totaalisesti – Laine palasi peleihin

31.12.2021 07:40

Panthers lyttäsi Tampan totaalisesti – Laine palasi peleihin

Patrik Laine oli sivussa kahdeksan viikkoa. Paluuottelussaan hän teki heti maalin.@AOP

NHL

Torstain NHL-kierroksella pelattiin Floridan paikallisottelu, kun Florida Panthers ja Tampa Bay kohtasivat pantteriluolassa. Liigan kärkijoukkue Tampa hävisi ottelun käsittämättömästi 9-3. Yhdeksän maalia ottelussa on liigan tämän kauden ennätys. Floridan suomalaisista pisteille iskivät  Eetu Luostarinen 1+1, Anton Lundell 1+1 ja Alexander Barkov 1+1. Barkovin maali tuli ottelun lopussa ja alivoimalla. Floridan illan pisterohmu oli Jonathan Huberdeau, joka taiteili pinnat 1+4 ja nappasi ottelun ykköstähden. Tampa oli ontuvasti jalkeilla jäällä monien koronatartuntojen vuoksi.

Barkov sanoi NHL:n haastattelussa ottelun jälkeen, että Florida tiesi Tampan olevan liikenteessä hieman eri miehistöllä ja ”jos ottelussa tekee yhdeksän maalia, varmaankin voittaa sen.”

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine palasi pitkän tauon jälkeen NHL-kaukaloon torstaina ottelussa Nashville Predatorsia vastaan. Laine teki ottelussa maalin toisessa erässä, kun sitä oli pelattu vain 24 sekuntia. Predatorsin Mikael Granlund sai ottelussa syöttöpisteen Ryan Johansenin 3-2-yv-osumaan. Columbus kuitenkin voitti kotiottelunsa jatkoajalla 4-3.

Myös Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho ovat takaisin busineksissa. Carolina nollasi torstaina Montrealin tylysti luvuin 4-0. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 26 kertaa ja sai siitä ykköstähden. Teräväinen oli kolmostähti tehoilla 2+0. Aho nappasi tehot 0+2 syöttämällä Teräväisen osumia. Jesperi Kotkaniemi keräsi syöttöpisteen Nino Niederreiterin tekemään ottelun avausmaaliin.