Pärmäkoski hiihti hienosti kolmanneksi Val di Fiemmessä

03.01.2022 14:18

Krista Pärmäkoski (16) hiihti pronssille Val di Fiemmen perinteisen kympillä. @AOP

Muu urheilu

Maastohiihdon Tour de Skin Val di Fiemmen naisten perinteisen kymppi sujui suomalaishiihtäjiltä mahtavasti. Kisan voitti  Venäjän Natalia Neprjajeva, toiseksi hiihti Norjan Heidi Weng ja kolmanneksi nousi Oberstdofin pettymykset taakseen jättänyt Krista Pärmäkoski. Neprjajeva jatkaa yhä koko Tourin ykkösenä.

Kerttu Niskanen oli päivän kilpailussa lopulta seitsemäs. Hän lähti Val di Fiemmen kympille Tour de Skin kokonaiskisaa johtavaa Naprjajevaa 34 sekuntia perässä. Kisan jälkeen Niskanen putosi kokonaiskilpailussa kolmanneksi, kun neljänneksi maanantaina hiihtänyt Ruotsin Ebba Anderson nousi ohi toiselle sijalle. Pärmäkoski nousi kokonaiskilpailussa hienon maanantai-hiihtonsa ansiosta neljänneksi.

Kaikki kympille osallistuneet neljä suomalaisnaista olivat maanantaina upeasti 11. parhaan joukossa, sillä Johanna Matintalo hiihti kympillä yhdeksänneksi ja Anne Kyllönen sijalle 11.

Naisten Tour jatkuu vielä tiistaina kuuluisalla kympin vapaan loppunousukisalla.

”On ollut huonoa tuuria tällä Tourilla”, Krista Pärmäkoski tostesi Viaplayn haastattelussa.

”Hyvä pito ja hyvä luisto, oli hyvä hiihtää. Kolmannella kierroksella meinasin kyllä katketa. Pallipaikka lämmittää, vaikka kakkosija karkasi. Hyvillä mielin huomiseen.”