Pärmäkoski yllätti ja hiihti kotikisan voittoon

02.03.2024 11:11

Maastohiihto

Kotikisat sytyttivät Suomen naishiihtäjät melkoiseen menoon lauantaina. Naisten 20 kilometrin perinteisen matkan voittoon nousi Salpauselän ladulla Krista Pärmäkoski ajalla 52.08.0. Se on Pärmäkosken ensimmäinen palkintopallisija tällä kaudella maailmancupissa ja voitto on lisäksi maailmancupin kilpailussa hänelle ensimmäinen peräti kuuteen vuoteen.

Tasaisen alun kisaan ottanut Pärmäkoski siirtyi kisan johtoon 16 kilometrin kohdalla ja pystyi vielä kiristämään vauhtiaan loppua kohden. Pahin kilpakumppani Saksan Victoria Carl putosi suomalaisen vauhdista loppumatkalla. Carl oli maaliviivalla +1.9 sekuntia Pärmäkoskea jäljessä ja otti kilpailun toisen sijan.

Suomalaisten täydellisen päivän kruunasi Kerttu Niskasen kolmas sija ja Johanna Matintalon hieno viides sija. Niskanen jäi Pärmäkoskelle +9,9 sekuntia. Matintalo ero kärkeen oli puoliminuuttia.

”Kun oli ekana ja muut pääsivät takaa haastamaan, yritin tehdä siinä vain omaa hiihtoa”, Pärmäkoski totesi Viaplayn haastattelussa.

”Päivä on tunteikas ja olen erittäin iloinen voitosta”, Pärmäkoski lisäsi FIS:in haastattelussa.

Pärmäkoski lisäsi, että tämä oli Lahdessa hänen tärkein kisansa, mutta hän haluaa silti onnistua myös sunnuntain sprintissä.

Muut suomalaiset jäivät kahdenkympin toiselle puolelle. Anne Kyllönen oli 24:s ja jäi kärjelle +3.26,9. Katri Lylynperä 29:s. Hän jäi yli neljä minuuttia voittoajasta.
Vilma Ryytty oli 31:s. Vilma Nissinen 35:s. Ensimmäistä maailmancupin kisaansa hiihtänyt Emma Hämäläinen 37:s ja Siiri Kaijansinkko 38:s.

Pärmäkoskella riitti vauhtia Salpauselällä…