TILANNEHUONE

Pärmäkoski onnistui – hiihti hienosti toiseksi

03.01.2023 16:39

Pärmäkoski onnistui – hiihti hienosti toiseksi

Krista Pärmäkoski oli perinteisen kympillä maalissa toisena.©AOP

Maastohiihto

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui naisten osalta tiistai-iltapäivänä kymmenen kilometrin perinteisen väliaikalähtökisalla. Matka hiihdettiin Saksan Oberstdorfissa lämpimässä ja haasteellisen märässä säässä.

Kisan voittoon hiihti Ruotsin Frida Karlsson ajalla 24.53,3. Toinen matkalla oli Suomen Krista Pärmäkoski, joka veti lopun todella kovaa. Hän jäi voittajalle +16,6. Palkintopallisija on Pärmäkosken kauden ensimmäinen. Pärmäkoski on Tourin kokonaiskilpailussa seitsemäs ja 1.43 minuuttia kokonaiskisaa nyt johtavaa Karlssonia jäljessä.

”Hyvä fiilis. On tätä metsästetty, mutta välineiden puolesta on välillä ollut huonoa onnea. Tänään oli liukas suksi ja oli mukava hiihtää. Rata oli hyvässä kunnossa. Laskut olivat kuitenkin kohtuullisen helpot. Miehet olivat jo hiihtäneet ladun kuntoon”, Pärmäkoski sanoi Viaplayn haastattelussa.

Kolmantena maaliviivalla oli Norjan Anne Kjersti Kalvå. Hän jäi voittajalle +18,1. Norjan Tiril Udnes Weng jätettiin kisassa neljänneksi. Kokonaiskisassa hän putosi toiseksi.

Kerttu Niskasen matkavauhti hyytyi loppua kohden. Kisan jälkeen Niskanen sanoi, ettei suksi pitänyt kisassa. Hän oli Tourin inhokkikisassaan lopulta viides ja jäi voittajalle +40,7. Tourin kokonaiskisassa Niskanen on neljäs.

Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli kisan 18:s, Jasmi Joensuu 28:s, Katri Lylynperä 46:s. Anni Alakoski keskeytti kisan.