Pärssinen heti maalinteossa – kohutulokas pisteille

11.10.2023 08:22

Tampa Bay Lightning aloitti uuden kauden ryminällä kotihallissaan. Jalkoihin jäi Buffalo Sabres lukemin 5–3 (1-0,0-1,4-2).

Juuso Pärssinen vei Buffalon 2–1-johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu vain 11 sekuntia. Pärssinen sai peliaikaa lähes 14 minuuttia. Buffalon maalilla Juuse Saros torjui 29 kiekkoa. Torjuntaprosentti jäi 87,9:ään.

Waltteri Merelä teki NHL-debyyttinsä Tampan neloskentässä. Peliaikaa tippui reilut kymmenen minuuttia, tehoja ei vielä tullut. Merelä on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on tehnyt NHL-debyyttinsä Tampan joukkueessa.

Supertalentti kohtasi idolinsa

Chicago Blackhawksin kohutulokas ja ykkösvaraus Connor Bedard, 18, teki ensimmäisen NHL-pisteensä kakkossyöttämällä Ryan Donaton 1–2-kavennuksen toisessa erässä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Nuori pelaaja oli innoissaan siitä, että sai avata NHL-uransa idoliaan Sidney Crosbya vastaan. Kaksikko oli vastakkain heti ottelun aloituksessa.

Chicago voitti vierasottelun kahden maalin takaa-ajon jälkeen 4–2 (1-0,1-1,0-3). Peliaikaa Bedardille kertyi joukkueensa ykkösketjussa heti juhlavat 21.29 minuuttia.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan ihan putkeen. Bedard sai 2 500 dollarin sakot siitä, että oli alkulämmittelyssä jäällä ilman kypärää.

Erätaukohaastattelussa Bedard kommentoi NHL:n pelinoupeutta, vaikka oli mielestään kyllä valmis siihen. Ottelun jälkeen hän puhkui vielä intoa.

”Yritän parantaa joka pelin joka vaihdossa. Joukkueelle on aina mahtavaa nousta takaa-ajosta voittoon”, Bedard sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.