Pärssinen osui jälleen – suomalaisille kivasti syöttöpisteitä

13.01.2023 08:42

Joel Armia ja Juuso Pärssinen kohtasivat torstaina.©AOP

Nashville Predators taipui Montrealille Kanadassa. Montreal voitti torstaina niukasti maalein 4-3. Cole Caufield osui Canadiensille kahdesti.

Nashvillen Juuso Pärssinen oli mukana joukkueensa kahdessa viimeisessä osumassa. Toisen erän 12. sekunnilla Pärssinen auttoi Filip Forsbergia 2-2-tasoituksessa ja kolmannen erän lopulla Pärssinen ratkaisi loppulukemat. Pärssisen pisteputki on viiden ottelun pituinen ja kauden tehopisteet ovat 4+12. Mikael Granlund pelasi yli 16 minuuttia ilman tehopisteitä. Hän ei ole onnistunut viimeiseen neljäään otteluun keräämään tehopinnoja.

Nashvillen maalilla torjui NHL-debyyttinsä tehnyt Jaroslav Askarov. Hän torjui 31 kertaa.

Pärssisen kaukolaukaus osuu ja näkyy tästä.

Carolina Hurricanes voitti torstaina Columbus Blue Jacketsin vieraissa maalein 6-2. Suomalaiset keräsivät ottelussa syöttöpisteitä.

Canesin Brett Pesce teki ottelussa kaksi maalia ja niistä 1-0-osumaa olivat syöttämässä ottelun kolmannella peliminuutilla Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi. Pescen kolmannen erän osuman syötti puolestaan Sebastian Aho, joka onnistui vielä uudelleen heti perään syöttämällä Jaccob Slavinin 5-1-osuman. Kotkaniemi auttoi lisäksi Seth Jarvisia ottelun viimeisessä 6-2-osumassa. Patrik Laine syötti Johnny Gaudreaun 2-5-kavennuksen kolmannessa erässä. Syöttöpinna oli suomalaisen kymmenes.

Carolina ja Columbus kohtasivat viimeksi viime lauantaina ja silloin Columbus voitti rankkareilla 4-3. Carolina on vuoden alun kuudesta pelistään voittanut vain kaksi.

Ville Husso oli loistovireessä Detroit Red Wingsin maalilla. Torstaina Detroit kaatoi Maple Leafsin maalein 4-1.

Husso teki ottelussa 32 torjuntaa ja hänet valittiin ottelun kakkostähdeksi. Wingsin maaleista vastasivat Lucas Raymond, Robby Fabri ylivoimalla, Ben Chiarot laittoi kiekon tyhjiin ottelun lopulla, mutta sen jälkeen Moritz Seider onnistui vielä ylivoimalla. Detroit on voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

Buffalon Henri Jokiharju oli syöttämässä Victor Olofssonin 1-1-tasoitusta Winnipeg Jetsiä vastaan. Jets voitti ottelun vieraissa 4-2.