TILANNEHUONE

Partanen käveli viidenneksi – Hurske finaaliin

08.06.2024 21:20

Yleisurheilun EM

Aku Partanen käveli uransa parhaan arvokisasijoituksen ollessaan miesten 20 kilometrin EM-kävelyn viides. Hän taittoi matkan ajalla 1.20.52.

Jerry Jokinen teki uskomattoman suorituksen käveltyään sekunnilleen saman ajan kuin hänen oma aiempi ennätyksensä 1.24,41. Hän oli sillä kisan 22:s. Kävelyn EM-kultaa voitti Ruotsin Perseus Karlström. Espanjan Paul McGrath oli toinen ja Italian Francesco Fortunato kolmas.

”Minun on vaikeaa kävellä ryhmässä tiheän frekvenssini takia, joten ajauduin kuin vahingossa kärkeen. Ja muutenkin kisassa oli pieni suvantovaihe, eikä kukaan halunnut vetää. Mutta pääsinpä maistamaan hetken piikkipaikkaakin. Se on kuitenkin hankala paikka kävellä, kun on enemmän tuomareiden syynissä”, Partanen kertoi liiton haastattelussa.

Reetta Hurske juoksi paikan EM-finaaliin naisten 100 metrin pika-aidoissa. Hurske oli eränsä kolmas, mutta kauden paras aika 12,78 toi finaalipaikan. Finaali juostaan lauantaina kello 23.08. Lotta Harala oli eränsä kuudes ajalla 12,98 ja putosi finaalista.