TILANNEHUONE

Partanen tikissä – maailmantilaston kakkoseksi

19.07.2023 19:29

Partanen tikissä – maailmantilaston kakkoseksi

Aku Partanen käveli keskiviikkona maailmantilaston kakkoseksi.©AOP

Yleisurheilu

Lappeenrannan GP-kisassa oli keskiviikkona kolme osallistujaa miesten 5 000 metrin kävelykilpailussa. Aku Partanen käveli kotikonnuillaan voittoon kovalla ajalla 18.43,78. Se on maailmantilaston toiseksi paras aika tällä kaudella. Partanen jäi omissa nimissään olevasta Suomen ennätyksestäkin vain muutamia sekunteja.

”Tavoitteena oli kävellä 3 minuutin ja 45 sekunnin kilometrejä ja pystyin hyvin pitämään vauhdin. Harmittaa vaan, kun oma ennätys jäi lähelle”, Partanen sanoi SUL:n haastattelussa.

”Olen ollut alppimajassa korkeanpaikan leirillä koko heinäkuun, joten nyt ei ollut sen kummempia tavoitteita. Se oli minulle arvokasta, että täällä oli kansainväliset tuomarit ja sain sitä kautta arvokasta palautetta tekniikasta, kun ei tullut punaisia lappuja”.

Partanen on mukana Suomen maajoukkueessa Budapestin MM-kisoissa.

”Tämä ja Kalevan kisat ovat viimeiset kilpailut ennen MM-kisoja. Tuntuu hyvältä, kun olen jokaisessa kilpailussa tällä kaudella pystynyt parantamaan edellisestä.”

Kisan kakkonen oli Joni Hava ajalla 19.51,18 ja kolmas Jaakko Määttänen ajalla 20.02,56.

Naisten 5000 metrin voittoon käveli vasta 14-vuotias lahjakkuus Ella Rautawaara ajalla 22.18,84, joka on uusi Suomen ennätys niin 15-vuotiaiden, kuin 17-vuotiaidenkin ikäluokassa.