TILANNEHUONE

Huippupesti – Rautakorpi palaa Olympiakomiteaan

08.02.2024 10:40

Olympialaiset

Suomen Olympiakomitea on nimittänyt joulukuussa jääkiekon Liigan JYPin päävalmentajan pestiltä kohupotkut saaneen Jukka Rautakorven, 59, huippu-urheiluvastaavan määräaikaiseen tehtävään 8.2.-31.12.2024 väliseksi ajaksi.

Olympiakomitea tiedottaa, että se on saanut lisätehostamistukea opetus- ja kulttuuriministeriöstä uusien olympialajien huippu-urheilutoiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi erityisesti kohti Los Angelesia 2028. Yhteistyö uusien olympialajien kanssa aloitetaan helmikuussa.

Rautakorven tehtävänä on vastata kehityshankkeen käynnistämisestä ja johtamisesta.

Rautakorpi palaa nyt Olympiakomitean palkkalistoille. Hän toimi vuosina 2015-2016 Olympiakomitean palveluksessa palloilulajien vastuuvalmentajana.

”Koen olevani etuoikeutettu palatessani takaisin Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköön vaikuttamaan suomalaisen huippu-urheilun rakenteisiin ja sisältöihin. Tavoitteenani on luoda lisää yhteistyötä huippu-urheiluverkoston sisälle ja kehittää valmennusosaamista ja urheilujohtamista Suomessa. Ajoitus tälle työrupeamalle on optimaalinen, sillä laajan verkoston yhteistyönä on juuri nyt alkamassa suomalaisen urheilun uuden strategian rakentaminen”, Rautakorpi sanoo tiedotteessa.