Patrik Laine vauhdissa – jälleen aivan huikea peli

09.02.2022 07:10

Patrik Laine teki jälleen kaksi maalia.@AOP

Tiistain NHL-illassa loisti Patrik Laine kahdella maalillaan ja syötöllään. Pittsburgin Sidney Crosby lähenee huikeaa maalirajapyykkiä, jolla pääsee tilastossa Alex Ovetchkinin seuraan.

MAALINTEKIJÄ. Patrik Laine teki Columbuksen ensimmäisen ja kolmannen maalin, kun Blue Jackets voitti Washington Capitalsin DC:ssä maalein 5-4. Columbus oli kaksi maalia tappiolla ensimmäisen erän jälkeen, mutta Laine aloitti toisen erän osumillaan takaa-ajon. Laineen molemmat maalit tulivat ylivoimatilanteista. Lisäksi Laine syötti Boone Jennerin vetämän 5-4-voitto-osuman, kun peliaikaa oli enää 44 sekuntia jäljellä. Aherrus toi Jennerille ja Laineelle tähdistömerkinnät. Laine on tehnyt kaksi maalia per ottelu nyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa ja se on seuraennätys. Tässä ottelussa Laine oli lähellä tehdä hattutempun. Kiekko osui kuitenkn tolppaan, kun Laine yritti vetää tyhjiin aivan ottelun lopussa. Elvis Merzlikins teki Columbus-maalilla 29 torjuntaa. Washington sai takaisin pelipaitaan koronasta selvinneen Alex Ovetshkinin. Hänen saldonsa ottelusta oli syöttöpiste.

TEHOKAS VIERAS. Tristan Jarry joutui taiteilemaan Pittsburghin maalilla 43 torjuntaa ottelussa Bostonia vastaan, mutta se kannatti. Penguins kuittaisi ottelun Bostonissa maalein 4-2. Bruinsin David Pastrnak onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti, toisen Erik Haulan syöttämänä ja Boston pääsi karkumatkalle, mutta loput maalit teki Pittsburgh. Danton Heinen teki vieläpä kaksi osumaa 28 sekunnin sisään toisessa erässä. Sidney Crosby taiteili uransa 499:nnen maalin kolmannessa erässä. Bostonin maalia vartioi Jeremy Swayman, joka teki 21 torjuntaa. Jevgeni Malkin oli ottelusta sivussa koronan vuoksi. Bostonin Brad Marchand odottelee nyt päätöstä siitä, tuleeko ottelurangaistuksen lisäksi jälleen lisäpannaa. Hän sai jäähyn 25 sekuntia ennen ottelun päättymistä väkivaltaisuudesta maalivahti Jarrya kohtaan.

POMPPUJA. Sebastian Aho keräsi syöttöpisteen ja Antti Raanta torjui 31 kiekkoa, mutta Ottawa Senators voitti kuitenkin Carolinan kotonaan maalein 4-3. Ottawa teki maalinsa kahdessa ensimmäisessä erässä. Brady Tkachukin avausosuma ponnahti maaliin Ahosta. Carolina onnistui maalinteossa vain kolmannessa erässä. Niistä vastasivat Andrei Svechnikov, Brendan Smith ja Vincent Trocheck. Carolina melkein tasoitti ottelun aivan lopussa, mutta maalitarkastuksessa kävi selväksi, että peliaika oli jo päättynyt.