Pavelski torppasi Krakenin, Hintzillä hieno ilta

13.01.2022 08:31

Joe Pavelskilla peli sujui keskiviikkona.@AOP

Dallas Stars sai ensimmäistä kertaa tällä kaudella vieraakseen NHL-perheen uusimman joukkueen Seattle Krakenin. Stars-paitainen konkari Joe Pavelski oli käsittämättömässä pelivireessä ja se oli Krakenille ihan liikaa. Dallas voitti ottelun 5-2. Pavelski vetäisi uskomattoman viiden pisteen illan, 2+3, joka on hänelle myös uran ennätys. Pavelski oli siis mukana jokaisessa joukkueensa osumassa.
Tehoryhmä Pavelski, Roope Hintz, Jason Robertson vastasi neljästä ottelun viidestä maalista. Maalinteon aloitti Roope Hintz ennen kuin minuuttikaan peliaikaa oli kulunut. Luistimesta pongannut maali oli Hintzin kauden 14:s. Hintz viimeisteli ottelussa yhteensä tehot 1+2. Robertsonkin kikkaili mailallaan tehokkaasti. Hän syötti yhden ja teki yhden maalin, joten hänen kotipelien pisteputkensa venyi 11 ottelun pituiseksi. Se on nyt pisin NHL:ssä.
Myös Esa Lindell ja Miro Heiskanen syöttivät molemmat yhden. Dallasin viidennen vetäisi Jani Hakanpää tyhjään maaliin ottelun lopulla. Sen jälkeen Pavelski yritti vielä hattutemppua, mutta kiekko ei suostunut yhteistyöhön. Krakenin osumista vastasivat Calle Jarnkrok ylivoimalla ensimmäisessä erässä ja Jared McCann toisessa erässä. Krakenin tappioputki venyi nyt seitsemään otteluun.

Samana iltana Bostonissa Bruins kohtasi Montreal Canadiensin. Vieras taipui isännille lukemin 5-1. Bostonin Brad Marchand teki ottelussa uransa viidennen hattutempun. Kaksi maalia tuli ensimmäisessä erässä 15 sekunnin välein, kolmas osuma tuli toisessa erässä ja alivoimalla. Kolmannessa erässä Bruinsin 5-1-osuma merkittiin ensin Urho Vaakanaiselle, mutta vaihdettiin myöhemmin Curtis Lazarille, joka teki ottelussa siten kaksi maalia. Vaakanaiselle tulikin syöttöpinna. Bostonin maalia vahti Linus Ullmark, joka teki 24 torjuntaa. Tuukka Rask istui vaihtopenkillä, vaikka yleisö huusi Tuuk! We want Tuukka! Ei auttanut. Ehkä torstaina, Islandersia vastaan?