TILANNEHUONE

Pekingin olympiajoukkueeseen odotettuja valintoja

11.01.2022 17:09

Pekingin olympiajoukkueeseen odotettuja valintoja

Jasmi Joensuu hiihti vahvasti Imatran SM-kisojen pakkasilla.@AOP

Peking 2022

Pekingin talviolympialaisiin matkaavaan Suomen joukkueeseen nimettiin tiistaina lisää urheilijoita. Kisajoukkueeseen nimettiin nyt seitsemän maastohiihtäjää, neljä nais- ja kolme mieshiihtäjää. Nyt tehtyjen valintojen myötä maapaikkakiintiöstä on täyttämättä enää yksi nais- ja yksi mieshiihtäjä. Maastohiihdon olympiavalintojen aikataulua muutettiin, koska ensi viikonlopun maailmancup Ranskassa peruttiin. Hiihtäjillä piti vielä siellä olla mahdollisuus antaa olympianäyttöjä.

”Monelta hiihtäjältä poistui viimeinen näyttöpaikka, kun Ranskan maailmancup peruttiin. Myös Planican viikonloppu peruttiin, mutta tässä tilanteessa on perusteltua katsoa tilanteen kehittymistä rauhassa, jotta valintakriteereistä tärkein – saada Olympialaisiin parhaat ja eniten menestyspotentiaalia omaavat urheilijat – täyttyy mahdollisimman suurella varmuudella”, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoo.

Loput valinnat Pekingiin tehdään 24. tammikuuta. Suomen joukkueesta on tulossa noin 90 urheilijan kokoinen. Pekingin olympialaiset urheillaan 4.-20. helmikuuta.

Valitut naishiihtäjät:

Jasmi Joensuu
Anne Kyllönen
Katri Lylynperä
Johanna Matintalo

Valitut mieshiihtäjät:

Ristomatti Hakola
Perttu Hyvärinen
Joni Mäki