TILANNEHUONE

Pekka Rinne lähtee valmennushommiin

25.07.2022 21:56

Pekka Rinne lähtee valmennushommiin

Pekka Rinne oli arvostettu pelaaja Nashvillessä. ©AOP

Leijonat

Nashville Predatorsin maalilla mittavan NHL-uransa tehnyt Pekka Rinne, 39, on ottanut nuorten valmennuspestin vastaan. Rinne on jatkossa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen maalivahtivalmentaja. Rinteen sopimus Tommi Lämsän valmennusryhmässä kattaa tulevan vuodenvaihteen MM-turnauksen.

”Lähden tehtävään täynnä intoa. Toivon, että minulla on peliuraltani annettavaa nuorille maalivahdeille. He ovat urallaan juuri siinä vaiheessa, jossa uskon pystyväni antamaan heille tärkeitä tipsejä”, Rinne kertoo liiton haastattelussa.

Rinne astuu valmentajan tehtävään ensimmäistä kertaa.

”Tehtävää tarjottiin minulle täysin yllättäen. Totesin, että mikäs tämän parempaa. Jotain tällaista olin pohtinut, sillä oli fiilis, että haluan viedä peliuralla saamaani kokemusta jollain tavalla eteenpäin.”

Nuoret maalivahdit saavat oppia todelliselta lajiosaajalta. Rinne päätti pitkän NHL-uransa viime keväänä. Hän oli Predatorsin kahdeksannen kierroksen varaus vuoden 2004 varaustilaisuudessa. Huikealla urallaan hän pelasi 683 NHL-runkosarjaottelua ja voitti parhaan maalivahdin Vezina Trophyn kaudella 2017-18. Maajoukkueessa hänet valittiin turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi MM-kisoissa 2014, kun Suomi voitti hopeaa. Viime helmikuussa Predators jäädytti Rinteen pelipaidan numero 35. Se on Predatorsin seurahistorian ensimmäinen jäädytetty pelinumero.