TILANNEHUONE

Pelaajan touhut hämmästyttivät Newcastlen managerin

20.10.2023 13:38

Valioliiga

Newcastlen manageri Eddie Howe sanoo ensimmäiseksi hämmästyneensä kuultuaan, että hänen joukkueeseensa kesällä siirtynyttä Sandro Tonalia epäillään vedonlyönnistä ja että hän on siitä tutkinnan alaisena.

Tonali pelasi aiemmin AC Milanissa ja on nyt kuulusteluissa myöntänyt lyöneensä vetoa silloin myös oman joukkueensa otteluista. Pelaajan agentti on haastattelussa sanonut tämän olevan peliriippuvainen.

”Sain soiton asiaa koskien Dan Ashworthilta tämä maajoukkuetauon aikana. Juttu oli minulle totaalinen yllätys, niin kuin ehkä kaikille. Tosin tällaisia asioita voi tässä duunissa tapahtua”, Howe kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Howelta löytyy sympatiaa pelaajalleen. Hän muistutti, että kyseessä on vasta 23-vuotias henkilö.

”Ensin halusin varmistaa, että Sandro on ok. Pari viimeistä viikkoa ovat olleet erittäin rankkoja hänelle. Hän on hallinnut tilanteen kuitenkin hyvin, mutta pinnan alla on varmasti paljon meneillään.”

”Pelaajat ovat ihmisiä. Heillä, kuten meillä muillakin, on heikkouksia ja he ovat haavoittuvaisia. Tärkeintä on löytää ongelma ja auttaa heitä.”

”Tuntuu siltä, että sitä haluaisi vain kiertää käsivartensa hänen ympärilleen ja suojella häntä, sekä antaa kaiken tuen mitä hän tarvitsee.”

Tonali on ollut joukkueen harjoituksissa tällä viikolla ja saattaa olla myös mukana kentällä vielä lauantaina Crystal Palacea vastaan. Häntä odottaa kuitenkin pitkä pelikielto, jos hänet nähdään syylliseksi vedonlyöntiin.

Valioliiga: Newcastle – Crystal Palace lauantaina kello 17.