TILANNEHUONE

Pelaajayhdistys näkee Liigahallituksen rikkoneen sopimusta

18.01.2024 13:41

Pelaajayhdistys näkee Liigahallituksen rikkoneen sopimustaLiiga

Pelaajayhdistys on tyytymätön Liigan toimintaan. Viime huhtikuussa Liigahallitus teki päätöksen aikaistaa Liigan sisäistä pelaajasiirtojen rajaa 15. helmikuulta tammikuun viimeiselle päivälle. Päätös tehtiin Pelaajayhdistyksen mukaan yleissopimuksen vastaisesti ja kuulematta yhdistyksen mielipidettä.

Yhdistys vaatii Liigan hallitukselta nyt siirtorajan palauttamista helmikuun puoleenväliin. Pelaajayhdistys näkee Liigan hallituksen käytöksen selkeänä sopimusrikkomuksena, sekä myös vakavana loukkauksena haluttua yhteistyökulttuuria kohtaan.

”Odotimme, että Liiga olisi myöntänyt rikkoneensa sopimusta ja mitätöivän aikaisemman päätöksensä. Nyt tästä jää sellainen maku, että sopimukset ovat vain sopimuksia, mutta mehän tehdään niin kuin meitä huvittaa”, Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Teemu Ramstedt pamauttaa tiedotteessa.

”Emme me tällaista voi vain seurata sivusta. Meillä on tärkeitä töitä yhdessä tehtävänä ja haluamme takeet siitä, että Liiga ei voi tällaista toimintatapaa.”

Pelaajayhdistyksen oikeudellinen neuvonantaja Matti Huhtamäki näkee typistetyn siirtorajan rikkovan myös työvoiman vapaaseen liikkuvuuteen liittyvää EU-lainsäädäntöä.

”Näin paljon ennen pudotuspelien alkamista päättyvä oikeus siirtyä seurasta toiseen ei ole perusteltavissa puhtaasti urheilullisesta näkökulmasta”, yhdistyksen tiedotteessa perustellaan.